Прості стереотипи, мовляв, хлопчики не плачуть і не ображаються, впливають на життя вже дорослих чоловіків.

The Huffington Post зібрали прості кроки, що батьки можуть зробити для виховання добрих хлопчиків прямо зараз.

Читайте Знай в Google News!

"Суспільство соціалізує хлопчиків та чоловіків, щоб відповідати визначенню мужності, яке підкреслює жорсткість, стоїцизм, здобуття навичок та впевненість у собі", – заявили експерти з American Psychological.

В Україні є безліч прикладів шкідливої ​​маскулінності. Експерти кажуть, що батьки не завжди можуть контролювати ширші сили, але експерти кажуть, що ми можемо зробити прості кроки, щоб виховати хлопців, які люблять, турботливі та емоційно розумні.

Хлопчики – це не проблеми

Майкл Томпсон, психолог та автор книги "Підняття Каїна: захист емоційного життя хлопчиків", сказав, що одна проста, потужна річ, яку можуть зробити батьки, – це відступити від негативних очікувань і припущень.

Він сказав, що існує "покоління батьків", які в основному вважають, що "хлопчики – це біда. Вони збираються створювати неприємності, потрапляти в біду і з ними буде важче боротися"

Просто розуміння того, що є вашими власними упередженнями, є великим першим кроком у їх розбитті.

Повісьте зображення чоловіка, яким захоплюєтесь у кімнаті дитини

Одна проста, діяльна річ – повісити фотографію чоловіка, яким ви захоплюєтеся, у кімнаті сина - батько, дядько, вчитель або, можливо, навіть громадський діяч чоловічої статі, яким ви справді захоплюєтесь.

Іспанських хлопчиків привчають до "жіночої роботи" по дому, фото: travelask
Іспанських хлопчиків привчають до "жіночої роботи" по дому, фото: travelask

Це значною мірою символічно, але символ може мати значення –особливо в ті важкі моменти для батьків, коли, можливо, ви стурбовані тим, що ваш син покладається на шкідливі гендерні норми.

Навчіть їх, що почуття – це їх право

Хоча обмеження гендерних норм може змінюватися, все ще існує безліч доказів того, що суспільство – і батьки – очікують, що дівчата будуть більш емоційно виразними та емоційно грамотними, ніж хлопці.

Наприклад, одне недавнє дослідження показало, що особливо у мам все ще існує стереотип, що хлопчики не плачуть.

Подібним чином, з самого раннього віку працюйте зі своєю дитиною над розвитком емоційного інтелекту – велика частина якого – це просто можливість назвати те, що ви відчуваєте.

Прості інструменти, такі як "термометр настрою", можуть допомогти хлопчикам навчитися з самого раннього віку ідентифікувати спостереження за тим, що відбувається внутрішньо, і знаходити для цього слова.

Нехай хлопчики допомагають по дому

Хлопчики витрачають приблизно на 15 хвилин менше на день, допомагаючи в домашніх справах, ніж дівчата.

Дослідження також показують, що американці вважають, що суспільство цінує жінок за турботу, але не обов'язково чоловіків.

"Ви тренуєте свого сина визнавати, що хтось інший потребує догляду", – сказав Томпсон.

Прогулянки та годування домашніх тварин – це хороша практика, як і догляд за рослиною. Головне – бути обдуманим і послідовним.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виявити залежність у близької людини вчасно: 5 ранніх ознак.

Як повідомляв портал "Знай.ua", післяпологова депресія: як визначити і лікувати небезпечну напасть молодих мам.

Також "Знай.ua" писав, як швидко кинути палити: найкращі способи. Пропонуємо ефективні поради, як швидко та назавжди кинути палити, які повинні допомогти вам впоратися із залежністю.