У жовтні в Україні стрімко зросли темпи інфляції і досягли річної позначки у 2,6% від вересневих 2,3%, що також позначилося на споживчих цінах.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: експрес-випуск Державної служби статистики.

Ціни на харчові продукти та безалкогольні напої у жовтні 2020 року зросли на 1,1%. Своєю чергою, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9% (на тютюнові вироби на 1,8%).

У порівнянні з жовтнем 2019 року, подорожчали курячі яйця, соняшникова олія, макаронні вироби, а також м'ясо та м'ясні продукти. Однак "рекордсменом" став цукор, ціна на який зросла майже на чверть (на 24,3%).

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Держстат
Держстат

З іншого боку, у Держстаті також стверджують, що подешевшали фрукти, овочі, рибні продукти і деякі крупи.

Також у Держстаті відзначили зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,4%. Подорожчання відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 18,2%, а також тарифів на опалення.

Держстат
Держстат

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, киян нагодують дешевими яблуками та помідорами, де шукати Антонівку по 20 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, Інфляція восени: як відіб'ється на цінах і чого чекати українцям

Також Знай. ua писав, що українців нагодують гречкою за ціною лобстерів, рекордне подорожчання.