Вчений, який займається вакциною BioNTech, каже, що удар може зменшити передачу Covid-19 вдвічі. Про це каже професор Угур Шахін - турецько-німецький імунолог та ліка , співзасновник BioNTech й один із "творців" препарату.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: іноземне видання BBC One.

Минулого тижня BioNTech та співрозробники Pfizer заявили, що вчені зможуть краще зрозуміти вплив вакцини на уповільнення передачі захворювання "через кілька місяців" після подальшого аналізу реакції антитіл у учасників випробувань.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Карантин, фото: youtube
Карантин, фото: youtube

Професор Угур Шахін, пояснив, що як науковець і на основі екстраполяції того, що бачили від інших вірусів, він очікував би високої ефективності запобігання перетворенню хвороби на принаймні певну ефективність у запобіганні зараженню.

"Я дуже впевнений, що передача між людьми зменшиться завдяки такій високоефективній вакцині - можливо, не на 90%, а на 50%. Але ми не повинні забувати, що навіть це призведе до різкого зменшення поширення пандемії", - сподівається науковець.

У компанії сподіваються доставити понад 300 мільйонів доз вакцини по всьому світу до квітня наступного року, а перші ін'єкції відбудуться наступного місяця. Це було б занадто пізно, щоб мати суттєвий вплив на другу хвилю, що охопила великі частини Європи та Америки, сказав Шахін, але це може допомогти заходу мати "нормальну зиму" наступного року.

Професор Угур Сахі, скріншот програми BBC One
Професор Угур Сахі, скріншот програми BBC One

"Ця зима буде важкою. Ми не матимемо великого впливу на кількість заражень нашою вакциною цієї зими. Якщо все буде йти добре, ми почнемо поставляти вакцину в кінці цього року, на початку наступного року", - сказав він, додаючи, що зміниться ситуація лише влітку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Covid-19 знайшли небезпечний симптом: болючіше, ніж при інших захворюваннях.