16 листопада - день Анни Всеволодівни, сестри князя Володимира Мономаха, яка причислена до лика святих як преподобна. У цей день задля захисту від нечистої сили було заведено читати молитву.

Читайте Знай в Google News!

У давнину в цей день вважався небезпечним, тому наші предки намагалися дотримуватися певних правил і не порушувати заборони.

Анна Всеволодовна, фото з соцмереж
Анна Всеволодовна, фото з соцмереж

Однак варто зауважити, що спеціальної молитви перед виходом до святої Анни не передбачається, тому можна звернутися до Господа, Богородиці чи ангела-хранителя.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Молитва Ангелу-Хранителю

Святий ангел Господній, захисник від всякого промислу лукавого, покровитель і благодійник! Як дбаєш про кожен який потребує твоєї допомоги в мить випадкового нещастя, позбутися і про мене, грішного. Не покинь мене, почуй мою молитву і захисти мене від рани, від виразки, від всякого нещасного випадку. Довіряю тобі життя свою, як довіряю душу. І як молиш за душу мою Господа Бога нашого, поклопочися ж про життя моєї, обереги тіло моє від пошкодження будь-якого. Амінь.

Молитва Господу

Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворчого Твого Хреста і охорони мене від усякого зла. Господи, направ на добро шлях мій. Господи, благослови всі мої входження і виходи. Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці

Богородиця, Володарка моя, молю тебе, віджени від мене, раба смиренного, забуття, недбальство, смуток і нерозуміння. Захисти раба Твого окаянного від скверни, хуліганів і лукавого. Очисти помисли мої, серце моє і розум мій від думок недостойних, ім'я Твоє ганьблять. Визволи мене від поганих починай і справ злих, що славу засуджують Твою. Адже благословенна Ти, і рід твій, і славиться ім'я Твоє на віки віків. Амінь.

Молитва, фото: youtube
Молитва, фото: youtube

За переказами, Анна Всеволодівна заснувала при монастирі навчальний заклад для дівчат, де навчали грамоти, співам і шиттю. Пізніше з'явилися легенди й про лікувальні здібності святої.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше