Про це заявив директор GMK Center, голова комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації Станіслав Зінченко в ході виступу на «дні сталого розвитку», проведеного ЄБА.

За його словами, в даний час лідерами екологічної трансформації є розвинені країни. Однак, на його думку, країни, що розвиваються, не можуть залишатися лише спостерігачами цього процесу.

"Зараз в Євросоюзі готується механізм обмеження імпорту вуглецевої продукції-carbon border adjustment. Тому для збереження ринку ЄС країни, що розвиваються, також повинні відповідати тренду екологічності", - розповів Зінченко.

Він вважає, що країнам, що розвиваються в напрямку екомодернізації слід використовувати досвід розвинених країн, запозичувати застосовувані у них технології і політики для підвищення рівня переробки відходів, зниження шкідливих викидів і підвищення енергоефективності.

"Якщо країни, що розвиваються, прагнуть зберегти своє місце в глобальних ланцюжках створення вартості, вийти на нові ринки, то реалізація зеленої промислової політики – не опція, а життєва необхідність», - підкреслив Зінченко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше американська торгова палата (АСС) закликала Верховну Раду надати суб'єктам господарювання право використовувати до 70% екологічного податку на компенсацію витрат на природоохоронні заходи та екологічні інвестиції.

У свою чергу Т.В. О. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура повідомив, що Міненерго спільно з Держенергоефективності та міжнародними партнерами розробили законопроект, прийняття якого дозволить інвестувати в енергомодернізацію підприємств майже 1 млрд грн від податку на викиди СО2.