Вже з 1 січня 2020 року, за Законом України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", всі, у кого немає лічильника, залишаться без газу.

Читайте Знай в Google News!

Так, сотням тисяч українців в терміновому порядку доведеться подати заявку на установку приладу і вірити, що газівники встигнуть вчасно. Також можна розраховувати на безкоштовний лічильник від газконтори, але в порядку черги. Придбати прилад можна самостійно, але разом з роботою по установці це вже обійдеться в не маленьку суму.

До 2021 року необхідно забезпечити всіх споживачів 100% обліком природного газу. Індивідуальні лічильники встановлюються безкоштовно в рамках інвестиційної програми за кошти, виділені у вигляді тарифу на розподіл природного газу.

газ, фото Pxhere
газ, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У разі відмови від безкоштовного лічильника, споживачеві доведеться за свій рахунок встановити прилад обліку до 1 січня 2021 року. Якщо ж лічильник не буде встановлений, то газопостачання буде припинено.

А установка за свій рахунок – справа досить клопітка і витратна. Як поскаржилася одна з абонентів міськгазу, вона зробила заявку на встановлення лічильника два роки тому, але газівники так і не прийшли.

"Коли ми уточнили, коли на них чекати, сказали, знову подавати заявку. На питання: як можна прискорити процес, відповіли, що за 4 тис. грн готівки поставлять хоч сьогодні", - розповіла "Вестям" дівчина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні різко подорожчала комуналка, витрясуть останнє: "Вже з грудня".

Як повідомляв портал Знай.ua, тарифи по-новому: українцям розповіли, що буде з комуналкою.

Також портал Знай.uа писав, як зміниться соцдопомога в 2021 році: гроші ветеранам, звільнення від комуналки і виплати на дітей.