Виявляється, про безпеку жінок під час поїздки автомобілем почали дбати лише на початку двотисячних років. Досі краш-тести проводили за участі манекенів, які імітують чоловіків.
Читайте Знай в Google News!
Про це свідчать результати дослідження, проведеного одним із гігантів автомобільної промисловості, а мова йшла про ремені безпеки і можливості зберегти своє здоров’я унаслідок дорожньо-транспортної пригоди для жінок.
Виявилось, що до початку двотисячних років краш-тести проводились лише на манекенах, що імітували чоловіків, а особливості жіночої фізіології не брались до уваги!
І це, як запевняють дослідники, призводить до того, що для жінок на 47% вищий ризик, ніж для чоловіків отримати серйозні травми внаслідок автокатастрофи.
Лише віднедавна більшість автовиробників почали звертати увагу на безпеку жінок і використовувати під час випробовувань манекени, які менші за розміром. Але і це, як запевняють дослідники, не в повній мірі забезпечує об’єктивну оцінку ризиків – адже це зазвичай зменшені копії чоловічих манекенів!
А ще жінки, у випадку ДТП, через анатомічні відмінності, мають більше шансів, ніж чоловіки, отримати хлистові травми. Тому дослідники зазначають, що потрібно більше уваги приділяти проєктуванню підголівників і сидінь, враховуючи можливі відмінності між статями.

Під Львовом двоє водіїв загинули у ДТП, фото: Варта
Під Львовом двоє водіїв загинули у ДТП, фото: Варта

Експерти заявляють, що додаткової уваги також потребує безпека для вагітних в автомобілі. І тут, до речі, є певні зрушення: не так давно американські інженери презентували особливі ремені безпеки для вагітних, які мають назву Tummy Shield. Винахід являє собою звичайний регулятор ременя безпеки, що перенаправляє частину ременя на ноги, знімаючи тиск з живота. Така конструкція чимось нагадує ремені безпеки гоночного автомобіля.
Як бачимо, ґендерна рівність повинна бути присутньою всюди, як у звичайних здавалося б для нас побутових речах, так і в питаннях безпеки життя і здоров’я кожної особи. Безперечно, ця проблема потребує постійної уваги задля її вирішення.
Разом з тим, варто нагадати, що пристібатися в автомобілях потрібно, в будь якому випадку це знижує ризик травмування під час ДТП.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, штрафу на 17 тисяч мало? Поліція України зможе застосовувати електрошокери.

Як повідомляв портал Знай.ua, де в Україні будуть платні дороги: 500 гривень в один бік.

Також Знай.ua писав, що у Києві "герой парковки" став на шляху швидкої допомоги

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще