З'явилися добрі новини для українських пенсіонерів. Так, Нацбанк спростив процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсії, допомог, субсидій та інших виплат населенню, для операторів поштового зв'язку.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Національного банку України.

Виплати пенсії, скріншот: YouTube
Виплати пенсії, скріншот: YouTube

"Це рішення дозволить поштовим операторам безперебійно забезпечувати виплати пенсій та грошової допомоги при відсутності автоматизації в їх відділеннях. Водночас українські пенсіонери та інші одержувачі грошової допомоги не відчують жодних незручностей під час ідентифікації та верифікації", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Також зазначається, що тепер працівник оператора поштового зв'язку під час виплати на суму від 5 тис. до 30 тис. грн для ідентифікації та верифікації повинен тільки звірити ідентифікаційні дані клієнта із зазначеними у виплатних документах або бланках поштових переказів.

Після звірки і клієнт, і представник поштового оператора проставляють власноручні підписи у виплатних документах. Виплатні документи повинні бути оформлені належним чином і зберігатися протягом строків, визначених законом про фінансовий моніторинг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Хмельниччині пожежа забрала життя пенсіонерки, рятувальники нажахані - лежала на згарищі.

Як повідомляв Знай.uа, пенсія та декретна відпустка: як правильно порахувати страховий стаж.

Знай.uа писав, на Тернопільщині зник кульгавий пенсіонер, прикмети та фото.