В Данії повідомили про новий випадок виявлення високопатогенного штаму вірусу пташиного грипу H5N8. Тисячі тварин збираються вбивати тварин.

Читайте Знай в Google News!

Про це оголосила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, повідомляє Reuters.

Норки на звірофермі, скріншот відео
Норки на звірофермі, скріншот відео

У Данії знову збираються вбивати тварин. Цього разу дістанеться курчатам: 25 тисяч пташенят знищать через спалах пташиного грипу серед курей цього не траплялося з 2016 року.

"Ми несемо велику відповідальність по відношенню до нашого власного населення, але зі знайденою мутацією ми несемо ще більшу відповідальність і за весь інший світ", — зазначила вона.

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зазначено, що у людей і норок виявили штам вірусу, який знижує здатність організму виробляти антитіла до SARS-CoV-2, що потенційно знижує ефективність майбутніх вакцин.

Українці, фото: youtube
Українці, фото: youtube

Зокрема, прем'єр Данії повідомила про 12 людей, які заразилися новою версією коронавірусу, викликаної норками.

На відміну від коронавірусу, через якого раніше датський уряд збиралося винищити норок, хвороба становить серйозну загрозу для птахівницьких ферм.

Зараз ветеринарні органи обмежили переміщення домашніх птахів в радіусі 10 км від місця виявлення штаму H5N8.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховну Раду "замінували": у поліцію поступив анонімний дзвінок

Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино та горілку