У 2019 році, в неділю, 17 листопада, у 55-річного жителя китайської провінції Хубей було вперше виявлено підозрілий вірус. Цей китаєць став "нульовим пацієнтом", з якого і почала набирати обертів пандемія коронавірусної інфекції covid-19.

Читайте Знай в Google News!

У Всесвітній організації охорони здоров'я нагадують, що перший спалах масової захворюваності людей на коронавірусну інфекцію, викликаної COVID-19, було зафіксовано 31 грудня 2019 року в місті Ухань в Китаї.

Карантин в Ухані, фото YouTube
Карантин в Ухані, фото YouTube

А ось вже 11 січня 2019 року стало відомо про першу жертву нової атипової пневмонії. Через 10 днів Сполучені Штати Америки повідомили про перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус на своїй території.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

24 січня минулого року відразу три інфікованих пацієнти було виявлено у Франції, всі вони раніше відвідували китайський Ухань.

29 січня 2019 року ВООЗ вперше закликала використовувати захисні маски серед населення.

30 січня генеральний директор ВООЗ оголосив, що спалах COVID-19 являє собою надзвичайну ситуацію.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

В Україні перший офіційний підтверджений випадок було зареєстровано, 3 березня, 2020 року в Чернівецькій області.

За даними американського університету Джонса Хопкінса, кількість виявлених заражень COVID - 19 у світі з початку пандемії, на понеділок 16 листопада, перевищила 54 мільйони. До числа країн з 5 млн і більше заражень на covid-19 входять США, Індія і Бразилія. Таке стрімке зростання захворюваності завдало нищівного удару по світових економіках. Експерти фінансових ринків кажуть, що такого падіння ще не було з часів Великої депресії в США.

Кажан, фото: pan.ru
Кажан, фото: pan.ru

Тоді, на самому початку пандемії, вчені припускали, що перший хворий на коронавірусну інфекцію заразився небезпечною хворобою від кажана. Деякі світові вчені зазначали, що переносниками COVID-19 могли бути також панголіни (ящери), бродячі собаки, змії і навіть верблюди.

Суп з кажана \\ фото Twitter
Суп з кажана \\ фото Twitter

Трохи більше місяця після того, як у світі заговорили про коронавірус, в соціальних мережах і месенджерах стали поширювати повідомлення про те, що небезпечною хворобою можна заразитися, з'ївши банан або замовивши посилку з Китаю. Однак ані перша, ані друга "теорія" не знайшли підтвердження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, карантин вихідного дня: скільки закладів закрила поліція.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск розповів про симптоми від коронавірусу, яким він хворіє.

Знай.uа писав, заробітчанин порівняв карантин вихідного дня в Україні та за кордоном.