У глобальному рейтингу добробуту "Legatum Prosperity Index 2020" Україна змогла піднятися на чотири позиції і розташуватися на 92-му місці. Фахівці оцінювали 167 країн за 300 різними критеріями.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню укладача рейтингу "Legatum Institute" на офіційному сайті проєкту.

Рейтинг Legatum Prosperity Index 2020, скріншот: Legatum Institute
Рейтинг Legatum Prosperity Index 2020, скріншот: Legatum Institute

Рейтинг визначає 167 країн світу за 300 індикаторами, що дозволяє створити найповнішу картину економічного, інституційного і соціального добробуту держави, стверджують автори дослідження.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як відомо, у минулорічному рейтингу Україна посіла найнижчу позицію серед країн Європейського континенту. У новому рейтингу, з європейських країн тільки Туреччина займає позицію нижче України.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

На позицію України в Legatum Prosperity Index впливають низькі показники країни в категорії безпека (144-е місце у світі), соціальний капітал (147-е), інституційне середовище (119-е), здоров'я (115-е), екологія (110-е). Найвища позиція України в категорії освіта (38-е місце у світі).

До п'ятірки держав з найвищим рівнем добробуту входять: Данія, Норвегія, Швейцарія, Швеція, Фінляндія.

Варто також нагадати нашим читачам, що прес-служба Міністерства соціальної політики України писала про те, що за підсумками 2020 року рівень бідності в країні зросте до 45%, що на 6,5% вище значення 2019 року.

У міністерстві зазначили, що протягом останніх трьох років Україна демонструвала впевнений вихід з кризи: рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати нижче фактичного прожиткового мінімуму) знизився з 58,6% в 2016 році до 43,2% в 2018 році. При цьому в Мінсоцполітики визнають, що пандемія COVID-19 внесла корективи в показники соціально-економічного розвитку країни в 2020 році.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на їжу доведеться збирати останнє? ООН стривожила українців "тотальною" бідністю, під загрозою мільйони.

Як повідомляв Знай.uа, гороскоп на рік Бика: яким знакам Зодіаку пощастить в 2021-му.

Знай.uа писав, посібник матері-одиначки 2021: чого очікувати і головні зміни.