У вівторок, 17 листопада у світі відзначається Міжнародний день недоношених дітей (World Prematurity Day). Щороку в світі близько 15 мільйонів дітей народжуються недоношеними, більше мільйона з цих дітей помирають незабаром після народження, а багато хто страждає від різних видів інвалідності.

Читайте Знай в Google News!

На цю проблему відреагував відомий український телеведучий Майкл Щур. Журналіст опублікував послання, в якому висловив подяку лікарям-неонатологам. Відомо, що ці фахівці допомагають в адаптації недоношеним діткам, а також їх батькам. Про це стало відомо завдяки повідомленню Майкла Щура в мережі Facebook.

Публікація Майкла Щура, скріншот: Facebook
Публікація Майкла Щура, скріншот: Facebook

"Сьогодні ввечері у стрічці ви можете побачити фотографії різних будівель підсвічених фіолетовим. Це - до Дня дітей, які народилися передчасно. Бо цей день сьогодні - 17 листопада. Дитина, яка народилась передчасно може поміститися на долоні. Може важити 500 грамів. Батькам таких дітей часто здається, що їм треба самим розбиратися зі своєю проблемою. Так от - не самим. Є об’єднання батьків, які пережили це. Народили, виходили і виростили. І є лікарі-неонатологи, які допомагають батькам. Власне батьки з об’єднання "Ранні пташки" і попросили мене подякувати неонатологам за їхню роботу від імені самих "ранніх пташок". І я - дякую. Ролик-подяка - надзвичайно зворушливий. Якщо у вас є знайомі неонатологи, то перешліть їм це, будь ласка. Думаю їм буде приємно https://www.youtube.com/watch?v=tSU0qBu2x_0&feature=youtu.be", - написав Майкл Щур.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Публікація Майкла Щура, скріншот: Facebook
Публікація Майкла Щура, скріншот: Facebook

Публікація Майкла Щура, скріншот: Facebook
Публікація Майкла Щура, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "на його рахунку сотні врятованих життів".

Як повідомляв Знай.uа, у Дніпрі коронавірус обірвав життя дитячого лікаря: "Врятував сотні недоношених крихіток".

Знай.uа писав, любов і віра створили диво - молода мати оживила сина, який помер після пологів.