Медики щосили боряться із спалахом COVID-19 в Україні, часто жертвуючи здоров’ям і навіть життям. В групі ризику і сім’ї медичного персоналу, які вдома постійно контактують із рідними.
Читайте Знай в Google News!
Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час виступу у Парламенті 17 листопада повідомила про виплати сім’ям медиків, які загинули від COVID-19.

"Завершено розслідування 114 випадків. Розслідування проводиться Державною службою з питань праці. З них 35 були визнані як пов'язані з виробництвом, а 79 – не пов'язані", – сказала Лазебна.

За словами Марини Лазебної, щодо 35 випадків по загиблим медикам – родинам, право яких встановлено на виплату, відповідні кошти виплачено.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Міністр заявила, що більшість сімей медиків, які загинули від COVID-19, ще не отримали компенсації, оскільки відбувається тривале розслідування кожного з випадків. 136 випадків розслідують вже 2-3 місяці - це занадто довго.

Лікарня під час пандемії, фото: кадр з відео
Лікарня під час пандемії, фото: кадр з відео

Також Лазебна зауважила, що кошти у Фонді соціального страхування є і Уряд готовий виплачувати їх родинам по завершенні розлідування.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Слуга" просто в Раді видалив брифінг МОЗ заради фільму для дорослих.

Як повідомляв портал Знай.ua, карантин вихідного дня: Рада прийняла остаточне рішення.

Також Знай.ua писав, Верховна Рада запропонувала нові карантинні обмеження – що увійде до списку "дозволеного".