Українцям пояснили, чи збирається Міністерство закордонних справ найближчим часом закривати державні кордони через пандемію коронавірусу.

Читайте Знай в Google News!

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в ефірі "Сніданку з 1+1".

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, що влада поки не планує закривати кордон для іноземців. Міністерство не отримувало відповідних вказівок.

Черга на кордоні з Угорщиною, фото: realukraine
Черга на кордоні з Угорщиною, фото: realukraine

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

За словами міністра, наразі це питання в уряді навіть не обговорюється. Щобільше, МЗС не отримувало жодних вказівок щодо закриття кордонів країни або заборони в'їзду деяким групам осіб.

"Втім, всі ми розуміємо, якщо дійде справа до обговорення локдауну, то це питання постане. Особисто я не підтримую ідею про закриття кордонів для іноземців, тому що у нас досить хвороби всередині країни, а міграційний потік через кордон не такий значущий, щоб змінити ситуацію з пандемією", - підкреслив голова МЗС. Дмитро Кулеба

Нагадаємо, Україна двічі закривала кордони. Зокрема, це відбулось на початку епідемії коронавірусу і у вересні. Своєю чергою Дмитро Кулеба назвав умову для розгляду можливості закриття кордонів країни. Таке можливо при введенні повного локдауну.

Дмитро Кулеба, скріншот з відео
Дмитро Кулеба, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", які маски найкраще захищають від Covid-19: бавовняна, одноразова чи саморобна

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям