В Україні до травня 2021 року коронавірусною інфекцією перехворіє близько 40% населення країни. Імунолог вважає, що в блокуванні епідемічного процесу сенсу немає.

Читайте Знай в Google News!

Імунолог Андрій Волянський вважає важливим, щоб люди пережили першу хвилю коронавірусної інфекції. Він вважає, що найближчим часом не варто розраховувати на вакцину від вірусу. Найімовірніше вона з'явиться, коли Україна вже переживе першу хвилю коронавірусу.

Коронавірус, фото з відкритих джерел
Коронавірус, фото з відкритих джерел

"Насправді невідомо, коли отримаємо її (вакцину від Covid-19 - Ред.) і в якій кількості, скільки людей зможуть зробити щеплення безкоштовно. На мій погляд, це обговорення взагалі є передчасним, і Україна встигне пережити першу хвилю до появи вакцини. Зараз потрібно думати про те, що до травня приблизно 40% населення будуть інфіковані і можна прогнозувати близько 40 000 летальних випадків. При тому що на сьогоднішній день маємо близько 10 000", - сказав Волянський.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Імунолог вважає, що локдаун став би дієвим способом зупинити процес інфікування. Однак для того, щоб закінчилася перша хвиля коронавірусу необхідно, щоб люди перехворіли.

"Незважаючи на те що зараз величезна кількість ланцюжків запущено, вдалося б їх зупинити. Але я не розумію, навіщо це робити: потрібно, щоб люди хворіли, пережили першу хвилю. Немає сенсу блокувати епідемічний процес, його все одно доведеться пройти", - заявив Волянський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Степанов анонсував виплати під час пандемії, від 650 гривень на одного українця.

Як повідомляв Знай. ua, на річницю появи Covid - 19" прокинувся " пташиний грип.

Також Знай. ua писав, що податок на машини і повернення масових перевірок, що готують українцям цієї зими.