60-річні громадяни України, у яких немає необхідного стажу для отримання пенсії, зможуть претендувати на соціальні виплати лише до кінця 2020 року.

Читайте Знай в Google News!

Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Таке рішення було прийнято постановою Кабінету міністрів №1098. Документ було підписано ще у 2017 році разом з пенсійною реформою.

Пенсіонери, фото youtube
Пенсіонери, фото youtube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Відповідно, щоб у 2021-му році почати отримувати пенсію, необхідно у віці 60 років мати не менше 27 років стажу. Якщо ж громадянин набрав від 17 до 27 років, йому доведеться працювати до 63 років. Якщо від 15 до 17 – 65 років.

Якщо у людини є 15 років стажу, але його не вистачає, щоб з 60-ти років отримувати пенсію, вона має право на соціальну виплату. Але її призначатимуть тільки до січня 2021-го. Після цього українці без стажу ризикують залишитися без соцдопомоги.

Слід зауважити, що претендувати на соціальні виплати не можна при наявності другого автомобіля або мотоцикла, а також наявності житлоплощі понад 21 квадратний метр на людину плюс 10,5 "квадратів" на сім'ю.

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", які маски найкраще захищають від Covid-19: бавовняна, одноразова чи саморобна

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям