На новорічні свята українці знову можуть залишитися без снігу. Синоптики у грудні обіцяють не лише морози, а й різкі перепади погоди.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомив народний синоптик Леонід Горбань, але його колега Володимир Деркач не зовсім з ним згоден, пишуть "UA Новини".

Леонід Горбань вважає, що в перший тиждень грудня триматиметься плюсова температура, яка становитиме приблизно +4+5 градусів. При цьому 6 грудня він не виключає снігу з дощем. Сильні морози з температурою від -9 до -11 градусів прийдуть вже 8-14 грудня.

Прогноз погоди на грудень, фото: pixabay
Прогноз погоди на грудень, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Цими днями також може випасти сніг. Опісля і до 17 грудня в Україні спостерігатиметься потепління зі снігом і дощем. Морози повернуться 18 числа і триватимуть по 28 число з температурою повітря до -10... -13 градусів. Снігопад можливий 18-20 грудня і 27-28 грудня.

Але перед самим Новим роком згідно з прогнозами настане відлига. За нею 29-31 грудня піде плюсова температура повітря (+1...+3 градуси). Сніг з дощем буде спостерігатися 29-30 грудня, але він занадто швидко буде танути при плюсовій температурі. У січні сильних морозів синоптики взагалі не прогнозують.

Своєю чергою Володимир Деркач зазначив, що лише в кінці року проявлять себе невеликі морози і опади у вигляді снігу, а напередодні свята дійсно настане відлига. Народний синоптик обіцяє й аномальне потепління з 20 грудня.

Погода взимку, скріншот: YouTube
Погода взимку, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", які маски найкраще захищають від Covid-19: бавовняна, одноразова чи саморобна

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям