Відомий український журналіст, редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко звернув увагу своїх читачів на те, як йдуть справи в кредитному секторі економіки нашої країни.

Читайте Знай в Google News!

Журналіст нагадав, що безліч людей постійно страждають від докучливих дзвінків і постійніх нових схем шахраїв - і з цим ніхто нічого не робить. Про це стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Romanenko Dreams&Nightmare Show".

Черга до банку, скріншот: YouTube
Черга до банку, скріншот: YouTube

Юрій Романенко повідомив новину про те, що Національний банк може піти на поступки фінансовим компаніям, які займаються мікрокредитуванням, щоб вони не лякали клієнтів реальною кредитною ставкою в 20 000% на рік. НБУ розглядає можливість дозволити мікрофінансовим організаціям рекламувати кредити з "місячною" ставкою, тоді як для банків залишиться класична реклама кредитів під "річну" ставку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Замість того, щоб взагалі припинити ганебну практику вгону найбідніших верств населення в боргову кабалу. НБУ навпаки готовий допомогти цим виродкам затягувати ідіотів під борговий прес. Всі ці "Швидко гроші", "є гроші" та інші компанії, які роздають направо і наліво кредити по 1000 гривень без взяття довідок про доходи, фінансової спроможності та інших паперах. Біжать туди люди з фінансовими проблемами, які при цьому поручителями можуть записувати кого завгодно. Вписали ваш телефон і ось вже вам телефонують колектори, тому що хтось не віддав кредит в 1000 гривень, починають торбити вас. Десятки дзвінків на добу. НБУ це взагалі не хвилює. Як і не хвилює, що якщо ідіот прострочив кредит, то за три-чотири місяці сума боргів легко з тисячі перетворюється на 12-15. А я знаю, як 3 тис гривень перетворилися на 30 за 2,5 місяці. Нічого з цього НБУ не помічає. Тому пропонує прибрати нагадування про те, які величезні гроші можна заплатити потрапивши до цих хижаків.", - пише Юрій Романенко.

Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram
Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram

Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram
Публікація Юрія Романенка, скріншот: Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, як колектори вибивають борги у знедолених українців: дзвінки опівночі, погрози родичам і написи в під'їздах.

Як повідомляв Знай.uа, НБУ і Рада взялися за колекторів: коли припиниться залякування і дзвінки посеред ночі.

Знай.uа писав, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям: як не потрапити "на вудку" шахраїв.