В Україні продовжує погіршуватися епідеміологічна ситуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. У зв'язку з цим важливо знати, як слід діяти при появі перших симптомів і як пройти тестування за державний кошт і не виходячи з дому.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко у відео, поширеному Офісом Президента (з 5:30).


"Залишайтесь вдома, не йдіть на роботу, навчання, не відвідуйте публічні місця. Зателефонуйте своєму сімейному лікареві, повідомте йому про симптоми хвороби, а також всі деталі, які вважаєте за потрібне повідомити. Далі слухайте рекомендації свого лікаря і не в жодному разі не займайтеся самолікуванням, особливо — не призначайте собі терапію антибіотиками", - пояснює Ляшко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

ІФА-тест на коронавірус, фото: Olena Yurchenko
ІФА-тест на коронавірус, фото: Olena Yurchenko

Як зазначив головний санлікар, за адресою проживання пацієнта, за наявності показань, має приїхати мобільна бригада, яка і проведе безкоштовний тест на коронавірусну інфекцію. Після забору аналізу, матеріали передадуть в лабораторію, а про результати тесту пацієнту повідомлять на електронну пошту або смс-повідомленням.

"Повірте, зараз все не так, як кажуть на політичних ток-шоу. Держава профінансувала роботу мобільних бригад", — запевнив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікар і вчений Олександр Карабіненко розповів, кому дійсно протипоказані медичні маски.

Також Знай.uа писав, що у Запорізькій області запустили перший центр телемедицини.