В Україні скасовано довідку про склад сім’ї. Тепер держоргани не вимагатимуть таку довідку для надання адмінпослуг та виплат українцям.

Читайте Знай в Google News!

Кабінет Міністрів схвалив пропозиції Міністерства цифрової трансформації щодо виключення довідки про склад сім’ї з переліку документів, що подаються заявниками під час отримання 6 державних послуг. Про це повідомляють Мінцифри і Михайло Федоров у соціальних мережах.

Михайло Федоров, скріншот: YouTube
Михайло Федоров, скріншот: YouTube

Як зазначив Михайло Федоров: "Ціль Мінцифри — ліквідувати всі безглузді довідки, які вимагають від людей задля бюрократичної галочки. Сьогодні прийняті відповідні 6 постанов КМУ."

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Ми продовжуємо ліквідовувати всі безглузді довідки, які сьогодні вимагають від людей задля бюрократичної галочки. Сьогодні Уряд скасував таку довідку для отримання п’яти послуг, які вимагають надання такої довідки. На черзі — ще спрощення 20 послуг" — зауважив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час онлайн-брифінгу. Михайло Федоров

Довідка про склад сім’ї відсьогодні не потрібна:

  • Під час призначення грошової допомоги у разі загибелі або смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців.
  • Під час процедури оформлення відшкодування витрат, пов’язаних з доглядом ветеранів війни.
  • Під час оформлення виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника чи його звільнення з Держспецзв’язку.
  • Під час виплати грошової компенсації особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за піднайом (найом, оренду) житла.
  • Під час процедури продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.
  • Під час подання військовослужбовцями, які претендують на отримання житлових приміщень або грошової компенсації за належне їм для утримання житлове приміщення

Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua
Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Федоров зазначив, що довідка про склад сім’ї втратила чинність ще Наказом Міністерства соціальної політики України 17 липня 2019 року № 1106.

"Чинним законодавством не передбачено отримання такої довідки, а також не визначено орган, який видає таку довідку. Важливо: довідка про склад сім’ї втратила чинність ще Наказом Міністерства соціальної політики України 17 липня 2019 року № 1106. Ми ліквідуємо для українців додаткові бюрократичні процедури та спрощуємо адміннавантаження. Раніше за ініціативи Мінцифри Уряд скасував довідку про склад сім’ї для альтернативної служби." Михайло Федоров

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", які маски найкраще захищають від Covid-19: бавовняна, одноразова чи саморобна

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям