Доктор медичних наук і професор Катерина Амосова розповіла про те, як захистити себе від зараження, якщо хтось із членів сім'ї захворів на коронавірус. Також вона пояснила, який потрібно вести спосіб життя, якщо людина вже перехворіла китайським захворюванням.

Відповідне відео опублікували на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Людина, яка захворіла, носить маску, не користується кухнею, а їжа подається в кімнату. Туалет - це така справа. Обов'язково людина виходить з кімнати, де є інші члени сім'ї, в хірургічній масці, яка повинна змінюватися і щільно прилягати. Після цього провітрюється приміщення", - пояснила Катерина Амосова.

Вона підкреслила, що дуже важливо в цьому питанні провітрювати приміщення і забезпечувати його вологою. Крім того, вона радить багато рухатися і пити велику кількість рідини, оскільки, коли у людини підвищена температура, у неї багато втрачається рідини.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

Також доктор медичних наук пояснила, чи потрібно пити антибіотики при захворюванні. За її словами, людина не повинна сама собі призначати антибіотики, для початку потрібно здати аналіз крові і звернутися до лікаря. Також Амосова пояснила, чи потрібно пити вітаміни після того, як хвороба пройшла.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

"Надія на антиоксидантні властивості вітамінів, - вона не працює. Але працюють свіжі овочі і фрукти, а саме 7 овочів і фруктів, мінімум. Тут здорове харчування, ніякі вітаміни в таблетках не спрацюють", - підкреслила Амосова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Крім того, лікар розповіла про те, чому люди можуть хворіти коронавірусом повторно. За її словами, в західній літературі є випадки, в яких це повторне інфікування було викликано вірусом, який мутував.

Нагадаємо, що Уляна Супрун пояснила, що самостійне вживання антибіотиків не допоможе при коронавірусі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики розповіли, яка їжа допоможе побороти коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що професор Сергій Дубров розповів про ознаки, які говорять про тяжку форму коронавірусу.