Цей день не хороший, але і не поганий. Він найкраще підходить, щоб розпочати планування або для незначних справ. Сьогодні не рекомендується переїжджати, змінювати будинок, квартиру або іншу нерухомість. Феодотів день погано підходить для заручин і одруження.

Раніше наші предки підгодовували зимових птахів поруч зі своїми будинками. Зазвичай годували синиць, сойок, омелюх та чечеток. Але особливо шанували зимородків, так як їх поява означало те, що зима вже усталилася. Можете повісити в найближчому парку або у дворі невелику саморобну годівницю.

Сьогодні ще потрібно зірвати гілочку ясеня або тополі, загадати при цьому бажання і поставити її в воду. Вважається, що якщо на гілочці з'являться бруньки, то ваше бажання точно здійсниться.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ще був звичай знімати порчу на укорот роду. Наймолодший повинен був спуститися в підпілля задом наперед і зібрати там павутину, намотати її на церковну свічку. Коли він підніметься вгору, то йому потрібно запалити свічку і прочитати слова:
Як були зняті 33 святі голови в цей день,
Так знімаю я укорот з усього свого роду.
Нині і повсякчас, і на віки віків.
Амінь.

Ще на Феодота стежили за тим, як поводяться вагітні жінки. Їм варто було багато молитися і з доброзичливістю ставитися до оточуючих. Якщо дотримуватися цих умов, то дитина буде міцною і здоровою. Думки вагітної теж повинні бути світлими, щоб негатив не перейшов на малюка. Жінкам не можна їсти на ходу, інакше дитина народиться невгамовною. А якщо мати буде багато спати сьогодні, то за повір'ям дитина виросте ледарем. Також люди вірили, що цей день добре підходить для замовин і обрядів на вагітність для тих жінок, які давно не можуть зачати дитину.

До речі, діти, народжені сьогодні дуже працелюбні і працьовиті. Їм потрібно носити топаз.