На YouTube-каналі "ВсюдиЛюди" опублікували інтерв'ю з українським пілотом, в якому він відповів на найпоширеніші питання про польоти, карантин і авіацію. Командир повітряного судна Юрій Губрій відповів на ряд питань і відкрив секрет, що робить авіацію найбезпечнішим транспортом.

Читайте Знай в Google News!

Що буде, якщо у пілота перед вильотом знайдуть ковід?

У нас в документах прописано, що якщо будь-який з членів екіпажу недобре себе почуває, то він повинен відмовитися від рейсу. Кожен несе персональну відповідальність. Немає ніякої проблеми, зателефонувати в планування і сказати: "я сьогодні погано себе почуваю, не зможу летіти". Тому що завжди є резерв, який підстрахує, полетить хтось інший. Потрібно відмовлятися від рейсу і лікуватися. І попереджати людей, з якими контактуєш, що у тебе ковид. У нас є медичний сертифікат, який підтверджує, що ми досить здорові, для того, щоб літати. Він проходиться раз на рік. Перед рейсами, коли екіпаж збирається разом і проводиться брифінг, ми дивимося один на одного, що дійсно всі здорові, добре себе почувають, ні у кого ніяких очевидних проблем немає.

Пілот Юрій Губрій, скрін з відео
Пілот Юрій Губрій, скрін з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Чи подорожчають авіаквитки після карантину?

Більшість авіакомпаній мають гнучку систему ціноутворення. У них є спеціальна програма, велика і складна, куди вноситься безліч параметрів, вона знає всю статистику польотів за попередні роки, за майбутні роки. Вона знає, що, наприклад, 25-го грудня всі літають, ну умовно там. Або там 6 січня - всі кудись летять. І навіть якщо купувати квитки за пів року, то вони все одно будуть дорогі, але всі все одно полетять. А є дні, які навпаки, недозавантажені, тоді буде падати ціна. Тому сказати однозначно, що буде дорожче або не дорожче, неможливо, тому що все залежить від конкретного попиту.

Чи вплинув простій на технічний стан літаків?

Є спеціальні процедури, які пов'язані зі збереженням літаків. Всі знали, які наслідки можуть бути від простою літаків. Відповідно технічні служби роблять спеціальні процедури, які прописані в документації. Авіація - це така штука, де прописано все! А якщо є якісь питання у якої-небудь Авіакомпанії, що робити з літаком - просто компанія пише лист на завод виробника. І каже"у нас такі-то проблеми або нюанси, нам потрібно уточнити". Приходить відповідь від виробника і вони це вже впроваджують. В Україні це Державіаслужба, а в інших країнах їх контролюючі органи. Постійно все перевіряється. Система так побудована, що завжди кожна людина, яка щось робить, несе персональну відповідальність. Саме такий підхід робить авіацію безпечною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, у небі над Франківськом розгорнулися повітряні бої, "Соколи Прикарпаття" дали потужну відсіч противнику.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що стюардеса з нескінченними ногами зігріла місце пілоту і підкорила соцмережі.

Також портал "Знай.ua" писав, що стюардеса розкрила головні секрети авіаперельотів.