У лосів у Канаді забирають одну з насолод: лизання автівок. Щити зі звертаннями до водіїв не давати лосям лизати машину з'явилися обабіч доріг країни, особливо у провінції Альберта.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє NPR.

Цього року лосі надзвичайно часто з радістю кидаються на автомобіль, щоб полизати його дверцята, ручки тощо. Справа в тому, що цим тваринам дуже подобається смак солі, який осідає на машині під час пересування дорогою.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Дорожні покриття в країні засипають спеціальним сольовим розчином, щоб збільшити рівень безпеки автомобілістів. При розробці формули розчину не замислилися про її смакові властивості для лосів: будучи дуже смачною для тварин, вона може спровокувати серйозні хвороби і проблеми у житті тварин, якщо вони переїдатимуть цього розчину. Практика ж показує, що лосі у захваті від солі, а тому власноруч не позбавлять себе можливості насолодитися смаком солі.

Щити закликають водіїв: “Не дайте лосю облизати свою машину”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Під Києвом лось потрапив у ДТП і розчавив чоловіка - такого жахіття копи ще не бачили.

Як повідомляв портал Знай.ua, Велетенський звір, який загинув на подвір'ї львів'ян, не на жарт зацікавив зоологів: відео

Також Знай.ua писав, що Українські судді прирекли на вимирання унікальних тварин, цинізм зашкалює