З суботи, 21 листопада, українців почнуть штрафувати за відсутність маски або її неправильне носіння. Порушникам світять штрафи у розмірі від 170 до 255 гривень.

Читайте Знай в Google News!

За відсутність захисної маски або респіратора в громадських місцях і транспорті законом передбачено штрафи від 170 до 255 гривень. Закон був опублікований у виданні Верховної Ради "Голос України" 20 листопада. Документ набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Зазначається, що штрафуватимуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Порушникам цієї вимоги світить штраф у розмірі від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 170-255 гривень.

Як зазначили в офісі Президента, закон прийнято з метою запобігання поширенню коронавірусу серед українців. Крім того, завтра в країні знову почнеться карантин вихідного дня, під час якого працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, транспорт, АЗС.

Карантин в Україні, фото: кадр з відео
Карантин в Україні, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям