В одній зі шкіл Одещини 6-класник зламав ногу під час гри у футбол, а вчителька наказала винести його за територію школи, не надавши першої допомоги.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє Українська Служба Інформації. Інцидент стався в Холодно-Балківській школі після уроків. Діти грали у футбол, поки чекали шкільний автобус. Шестикласник Данило під час гри послизнувся і впав, а 10-класник впав зверху. Коли приїхав автобус, діти побігли до нього, залишивши хлопчика лежати на землі.

Шестикласник зламав ногу, фото: usionline.com
Шестикласник зламав ногу, фото: usionline.com

"Ми грали у футбол, трава була слизька. Я біг, послизнувся і впав. Хлопчик, який біг ззаду мене, спіткнувся і впав мені на ногу. Я почув хрускіт, а потім нога стала сильно боліти", - розповів школяр.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відсутність хлопчика в автобусі помітили лише згодом. Автобус повернувся назад. Вчителька, побачивши дитину зі зломаною ногою, замість того, щоб викликати швидку, наказала старшокласникам винести його за територію школи. Лікарів вже викликали батьки школяра.

Шестикласник зламав ногу, фото: usionline.com
Шестикласник зламав ногу, фото: usionline.com

"Їй потрібно було просто дитину винести за територію школи, ось і все. Коли ми приїхали, ми побачили таку картину - йде водій. А старші діти просто тягнуть дитину. Ви розумієте, що цього ніяк не можна було робити. На питання "Що ви робите?", вона відповіла: "А що я повинна зробити?" - розповіла мама хлопчика Вікторія Ящук.

Зараз дитина лежить в обласній лікарні з перелом лівої ноги в двох місцях зі зміщенням кісток. Три тижні його нога пробуде на витяжці. Далі буде видно по стану кісток, чи ставити гіпс, чи робити операцію. Вчительку тимчасово відсторонили від роботи, проте звільняти її не планують. Ситуацію прокоментувала директорка школи.

"Так, він лежав, сказав - я не можу встати, було вже трошки прохолодно, вона подзвонила мені. Я сказала підняти дитину, хоча б на лавку. Старшокласники підняли дитину, вона тримала його за ніжку. Так, дійсно, вона повинна була викликати швидку і надати першу допомогу, але, мабуть, вона розгубилася", – розповіла директорка.

Мама хлопчика Вікторія Ящук, фото: usionline.com
Мама хлопчика Вікторія Ящук, фото: usionline.com

Школа, фото: usionline.com
Школа, фото: usionline.com

Директор школи Надія Ракицька, фото: usionline.com
Директор школи Надія Ракицька, фото: usionline.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям