Українців попередили про зміну умов отримання соцвиплат при нестачі пенсійного стажу. Тепер з 2021 року пенсіонери, у яких недостатньо стажу, не зможуть отримувати спеціальну соцвиплату, якщо не відповідають зміненим умовам.

Читайте Знай в Google News!

Про зміни повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Зараз соцпенсію отримують ті, кому не вистачає стажу. Відповідно до закону, щоб вийти на пенсію в 60 років в 2020 році потрібно мати не менше 27 років стажу. Якщо є від 17 до 27 років стажу, доведеться працювати до 63 років, а від 15 до 17 років - 65 років.

Якщо пенсіонер має менше 15 років стажу, то можна отримувати соцвиплату. Проте вже з січня такі громадяни можуть залишитися без виплат.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Розмір соціальної пенсії повинен компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімум для непрацездатних. Наразі ця сума складає 1712 грн. Якщо бюджет родини не покриває зазначену цифру, то різницю покриють з бюджету. Якщо ж взагалі немає заробітку, то держава виплачуватиме повний прожитковий мінімум.

Нагадаємо, в 2021 році в Україні почнуть перевіряти всіх, хто звернеться за отриманням соціальної допомоги, до того, як вони почнуть її отримувати. Таким чином буде змінена діюча система нарахування допомоги, за якою одержувачів перевіряли тільки постфактум.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пенсія та декретна відпустка: Як правильно порахувати страховий стаж.

Як повідомляє портал Знай.ua Допомога по безробіттю 2021 в Україні: цифри і способи отримання.

Також Знай.ua писав, що пільги учасникам бойових дій 2020: як отримати, які потрібні документи.