На згадку про бійця української армії Дмитра Литвинчука згадали про його життя, плани та найважливіші якості. Пост опублікувала прес-служба Командування Повітряних сил України в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Дмитро Литвинчук воював за майбутнє України і загинув від смертельного поранення 25 листопада 2017 року. Він був зовсім молодим хлопцем 1992 року народження.

"З усіх фото його очі ніби лучатся посмішкою і планами на майбутнє! Відповідальний, щирий і чуйний Дмитро ще до війни встиг здобути вищу освіту. А в часі проходження практики за спеціальністю, викладати в рідному Селящинському спортивному ліцеї, в якому і сам навчався до вступу в Житомирський державний університет ім. Івана Франка", - сказано в пості.

У 2014 році, коли почалися військові дії, він проходив 5 курс навчання в Житомирі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Він всією душею прагнув бути пліч-о-пліч з українськими воїнами. А коли на фронті загинув друг дитинства – десантник Олександр Голяченко, додалися особисті рахунки. По іншому вчинити він просто не міг. По завершенню навчання в університеті уклав контракт і з 29 жовтня 2014 року проходив службу в Озерному – в авіаційній частині Повітряних Сил", - сказано в публікації.

Дмитро Литвинчук, фото: Facebook
Дмитро Литвинчук, фото: Facebook

Відомо, що відразу потрапити на фронт не вдалося, але Дмитро наполегливо писав рапорт за рапортом, щоб помститися ворогам за смерті захисників своєї держави і за наругу над нею.

"І нарешті, в жовтні 2017 –го Дмитро-начальник радіостанції відділення зв'язку та радіотехнічного забезпечення був відряджений на виконання бойових завдань в район проведення АТО в посилення підрозділів Десантно-штурмових. Відтоді він-розвідник-далекомірник розвідувального взводу 2-го батальйону 95-ї десантно - штурмової бригади", - сказано в публікації.

Його поранили 25 листопада 2017 року в результаті снайперського обстрілу з боку ворога. Врятувати Литвинчука намагався молодший сержант Максим Перепелиця, але, на жаль, ця спроба стала фатальною для Максима, він отримав смертельне поранення. Від крововтрати загинув і Дмитро Литвинчук.

"Дмитро Литвинчук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня Указом Президента України № 42/2018 від 26 лютого 2018 року "За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку". 17 березня 2018 року пам'ять полеглому в боях за Україну сержанту Дмитру Литвинчуку вшанована встановленою меморіальною дошкою на будівлі штабу військової частини а1724 в Озерному. 29 жовтня 2018 року меморіальна дошка пам'яті Дмитра Литвинчука відкрита на фасаді Селянщинського спортивного ліцею", - написали в пості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, помер легендарний педагог часів СРСР, який створив геніальні методики навчання.

Як повідомляв Знай. ua, помер 28-річний пасинок Уїтні Х'юстон, пішов з життя слідом за сестрою і мамою.

Також Знай. ua писав, що Патріарх Іриней Сербський помер від ускладнень Covid-19.