Міністерство освіти і науки України пропонує, щоб українські діти йшли в школу з п'яти років, а закінчували навчання у 18 - 19 років. Про це заявив глава МОН Сергій Шкарлет у Фейсбуці.

Він провів паралель з багатьма країнами світу, де діти починають навчання з 5 років - США, Іспанія і Нідерланди. У 4-річному віці сідають за парти діти у Канаді і Великобританії. Але там інша система освіти і фінансування.

Читайте Знай в Google News!

Але чи готові до цього українські діти фізично і психологічно, чи не позбавить це малечу дитинства і чи не викличе тотальні нервові розлади?

"Я школу закінчив в неповні 17 років і в 19 років я вже був на третьому курсі університету. Можливо, варто починати навчання трошки раніше для того, щоб в 17 років закінчувати школу? Є європейські країни, де навіть в 3-4-5 років починають навчання. Кожен має право на свою думку. Кожен має право обуритись чимось. Це ж люди", - каже Сергій Шкарлет.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Школярі, фото: скріншот з відео
Школярі, фото: скріншот з відео

Психологи і педагоги досі не визначились, чи в 6 років не рано йти до школи, про 5 навіть мови не йшло...

"Ми у головного чинника не можемо запитати: а чи тобі, дитино, буде добре у 5-річному віці опинитися в шкільному середовищі? Відірвати дитину від середовища родини було б трошки, я б сказала, жорсткувато для дитини", - вважає методистка приватної школи Світлана.

Психологи зауважують, що малюки у 5 років хочуть ще гратись, вони не можуть сісти за парту і смренно просидіти понад півгодини часу. А якщо робити це через силу, то психіка дитини у такому віці порушується.

З іншого боку, як свідчить досвід, сучасні діти у 6-річному віці в садочках вже нудьгують, адже вони значно обізнаніші через наявність смартфонів і гаджетів, яких ще не було 10 років тому. Тож і систему освіти варто підлаштовувати під сучасні реалії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців можуть закрити в школі з п'яти років, Шкарлет сказав вирішальне слово: "Як у Європі"

Як повідомляв "Знай.ua", в школу з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям.

Знай.ua писав, у МОН пояснили бажання відправити дітей до школи з 5 років: "Повинні сісти за парти на 35 хвилин".