В Україні вводять кілька нових правил щодо субсидій. Опалювальний сезон вже у розпалі, тож почались перші виплати громадянам.

Читайте Знай в Google News!

Про ситуацію із субсидіями розповіли представники Міністерства соціальної політики України. Тепер органи соцзахисту зможуть самостійно перевірити, чи достовірну інформацію надано громадянином.

"При зверненні частину інформації надає громадянин, заповнюючи заяву і декларацію, а частину орган соцзахисту вже отримує безпосередньо самостійно в порядку обміну даними з фіскальною службою, з Пенсійним фондом, фондом соцстрахування і так далі", - повідомив заступник міністра з соцполітики Віталій Музиченко.

Українці, скріншот з youtube
Українці, скріншот з youtube

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Вже після того, як призначена субсидія, Міністерство фінансів, відповідальне в державі за проведення верифікації, проводить перевірку через всі існуючі бази даних.

З початку 2021 року процедура змінюється

Паралельно з органами соціального захисту населення буде здійснюватися перевірка з іншими реєстрами через Міністерство фінансів. Така необхідність виникла після того, як у Мінсоцполітики помітили зловживання державною допомогою, коли деякі українці приховували зайву інформацію про майно, доходи і земельні ділянки з метою отримання субсидії.

Завдяки змінам тепер інформацію про недостовірну інформацію органи соцзахисту отримуватимуть не на етапі отримання субсидії, а перед її призначенням, що дозволить не допускати неправомірних виплат.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, в Україні визначилися з "літнім" віком: кому натякнули на старість.

Як повідомляв Знай.uа, дожити до пенсії в Україні: людям похилого віку готують обурливе нововведення.

Знай.uа писав, субсидії 2021: головні зміни цього року.