Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте Знай в Google News!

Зокрема, глава МОЗ закликав не вірити чуткам і назвав інформацію про дефіцит ліжок в українських лікарнях фейком. Максим Степанов додав, що ситуація в країні наразі контрольована.

Максим Степанов, скріншот з відео
Максим Степанов, скріншот з відео

Також Максим Степанов закликав українців спиратися тільки на перевірену і підтверджену інформацію про розвиток подій з епідемією. Таким чином він спростував дані з соцмереж про тотальну нестачу ліжок для хворих Covid-19.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міністр охорони здоров'я надав наступну інформацію: з 53 тис. ліжок заповнені 27 тисяч - тобто 52%. При цьому киснем обладнані 26 тис. ліжок, вільними залишаються 12 тис.

Однак, за словами глави МОЗ напружена ситуація з киснем зараз у Києві, Харківській та Черкаській областях. Проте, як зазначає міністр, з місцевою владою це питання вирішується.

Максим Степанов назвав ситуацію із запасом місць у лікарнях контрольованою. Однак не менш важливо, щоб на всіх пацієнтів вистачало медиків, переконаний глава МОЗ.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям