Про це розмірковує Катерина Котенкова, ведуча каналу «Знай.ua».

Вже стало відомо, що в наступному місяці буде перерахований прожитковий мінімум, який залишиться в силі до липня наступного року. Це торкнеться тих пенсіонерів, які отримують максимальну і мінімальну пенсію, а також тих, у яких найбільший трудовий стаж.

Також буде збільшена і мінімальна зарплата співробітників бюджетної сфери, адже вона за законом не може бути меншим за прожитковий мінімум. В наступному місяці вона зросте з 2 197 до 2 270 гривень.

Співробітникам, які мають десятий кваліфікаційний розряд, підвищать зарплату з 4 049 до 4 131 гривні, але це відбудеться не в грудні, а, ймовірно, вже в січні.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ще до початку грудня стане відома нова ціна на газ, але вже зараз зрозуміло, що вона буде більше колишньою. Опалювальний сезон вже йде, але справжні холоди ще попереду, так що зрозуміло: попит на блакитне паливо буде рости. Виросте і ціна на нього — на 20-30 відсотків.

Колишня абонентська плата буде діяти й в грудні, але вже з січня вона зміниться. Всупереч обіцянкам Зеленського, ціну в це області не знизили, а тільки прив'язали до обсягу споживання конкретної сім'ї.

«Зелена генерація» ще не почалася, але в її напередодні НКРЕКП доводиться збільшувати тариф на передачу електричної енергії на 30 відсотків, що вже зараз викликає бурхливі суперечки. Як очікується, сама вона при цьому подорожчає для промисловості на 3-5 відсотків. Що, безумовно, позначиться на конкурентоспроможності підприємств — і не в кращу сторону.

Долар стосовно до гривні підросте, але навряд чи вище позначки 29. Експерти називають причинами падіння гривні все той же карантин, який боляче б'є по українській економіці.

Що ж стосується державного бюджету на 2021 рік, то, за даними «Укрінформу», прийняти його до початку грудня Верховна Рада не встигне — такими є вимоги українського законодавства.

Втім, є і радісна новина: відпочивати ми все в цьому році ми підемо трохи раніше. У грудні буде тільки 22 робочих дні, а дев'ять днів можна буде відпочивати.

Раніше повідомлялося про підвищення прожиткового мінімуму з грудня.

Також стало відомо про зміну зарплат і пенсій з майбутнього року.