Український політтехнолог Руслан Бортник прокоментував посилення заходів карантину в нашій країні. Він пояснив, чи призведе це посилення до повстання громадян і нових акцій протесту в країні, як це було нещодавно з підприємцями під Верховною Радою України.

Про це Руслан Бортник повідомляє на своєму каналі в YouTube.

"Це все відбувається на тлі того, що суспільний настрій і ставлення протиепідемічним заходам змінюється. Ми бачили протести в Німеччині, в Україні ... 61% українців не підтримують повного локдауну, карантин вихідного дня неефективним вважають 62% українців", - зазначив політолог.

За його словами, з боку української влади відбувається спроба "закрутити гайки" і змусити громадян дотримуватися карантину. Крім того, він згадав і штрафи, які вже накладали на бізнес, а також Бортник нагадав про закон про штрафи на суму від 170 до 255 гривень.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Якщо ви не носите маски в транспорті або якомусь публічному заході, тепер поліцейські зможуть вас оштрафувати. Все це демонструє кризу відносини між владою і суспільством, тому що суспільство більше не довіряє владі", - підкреслив політтехнолог.

Скріншот до відео з каналу Руслана Бортника в YouTube
Скріншот до відео з каналу Руслана Бортника в YouTube

Він також розповів, що влада розуміє відповідальність за смерті і покалічені життя, тому намагається щось зробити для боротьби з пандемією коронавірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Замість того, щоб встановлювати осередки поширення інфекції, лікувати хворих і ізолювати людей, які мали з ними контакти, ми досі займаємося килимовими бомбардуваннями економіки. Три тижні локдауну-це мінус 1% ВВП, а це приблизно 2 мільярди доларів", - підкреслив Бортник.

Нагадаємо, що Руслан Бортник розкритикував деяких мерів за відмову від дотримання карантину вихідного дня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Руслан Бортник пояснив, чи буде далі страждати бізнес через карантин.

Також "Знай.ua" писав, що Руслан Бортник вважає, що заворушення в Києві вигідні для самої влади.