Оксфордський словник англійської мови не зміг виділити тільки одне найважливіше слово 2020 року. Замість цього він опублікував цілу низку понять.

Читайте Знай в Google News!

Щороку традиційно у листопаді на офіційному сайті словника називається своя версія "слова року". Однак, цього року стався казус, адже не лише люди, але й мови змушені були адаптуватися до численних змін.

За комп'ютером, фото з відкритих джерел
За комп'ютером, фото з відкритих джерел

"Англійська мова, як і всі ми, була змушена швидко адаптуватися в цьому році. З огляду на феноменальний масштаб змін і розвиток мови протягом 2020 року, в Oxford Languages прийшли до висновку, що його не можна чітко описати одним словом", — йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як зазначається, оксфордські лексикографи розмістили слова в календарі 2020 року, зазначивши найбільш згадувані, залежно від тих чи інших подій. Наприклад, у січні, коли Австралія була охоплена пожежами, таким стало слово bushfire — "руйнівна лісова пожежа".

А через те, що в січні 2020 року в Сенаті Конгресу США в межах процедури імпічменту президента Дональда Трампа почали розглядати звинувачення, висунуті щодо нього, стало слово "імпічмент".

Дональд Трамп, фото: кадр з відео
Дональд Трамп, фото: кадр з відео

Навесні це буди слова, пов'язані з пандемією, яка цьогоріч змінила життя мільярдів людей на планеті: coronavirus, COVID-19, lockdown (примусові карантинні заходи), social distancing ("соціальне дистанціювання") та reopening ("відновлення").

Лексикографи також відзначили прикметник "білоруський" як одне зі слів серпня 2020 року через події, пов'язані з самопроголошенням Олександра Лукашенка. Водночас видавці тлумачних словників англійської мови Collins English Dictionary назвали словом 2020 року "локдаун", адже його використання збільшилося на 6000%.

Лікарня під час пандемії, фото: кадр з відео
Лікарня під час пандемії, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.