Держекоінспекція виявила незаконну вирубку 1025 дерев території ДП «Дашівське дослідне лісомисливське господарство» у Вінницькій області. Збитки, завдані довкіллю, становлять понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції України.

«Держекоінспекція у Вінницькій області розрахувала понад 10 мільйонів гривень збитків за незаконну вирубку дерев.

На території ДП «Дашівське дослідне лісомисливське господарство» неправомірно знищено 1025 дерев різних порід та діаметрів. Сума збитків, яку розрахували інспектори за це порушення, складає 10 356 630 гривень. Матеріали, підготовлені Інспекцією за цим фактом, направлені до Управління СБУ у Вінницькій області. Правоохоронці будуть приймати рішення щодо відкриття кримінального провадження», - розповів голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Протягом 10 місяців поточного року Вінницька область є лідером за кількістю збитків від знищення дерев.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«До речі, Вінницька область – лідер за сумою збитків, розрахованих протягом 10 місяців 2020 року саме у частині вирубки лісів», - додав Андрій Мальований.

Голова ДЕІ додав, що через низькі штрафи і збитки, розраховані за вирубку лісу, незаконні дії зі знищення лісів продовжуються у великих масштабах.

«Застерегти лісорубів від злочинних дій не вдається, адже в Україні діють занадто низькі штрафи за вирубку. Сильно застаріли і такси, за якими здійснюється підрахунок шкоди, завданої довкіллю.

Тому наразі велика частина зусиль Держекоінспекції направлена на розробку нормативно-правових актів, якими штрафи і такси за вирубку дерев будуть підвищені», - підкреслив Андрій Мальований.