Мінімальна заробітна плата в Україні - майже 5 тисяч гривень, з 1 січня 2021 року обіцяють 6 тисяч гривень, а з липня 2021 року вже 6,5 тисяч гривень.

Читайте Знай в Google News!

Найменші зарплати в Україні пропонують вантажникам, двірникам і промоутерам. Про це розповіли в ефірі Сніданку з 1+1.

А от у Європі професії з найнижчим заробітком відрізняються від українських. До прикладу, у Польщі найменшу заробітну плату отримують секретар, продавець та електрик.

Українці, скріншот з youtube
Українці, скріншот з youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А в Болгарії - це помічник вихователя в ясельній групі, хатня робітниця та охоронець. Але "мінімалка" у Європі значно вища за українську. Найменша заробітна плата в Польщі і складає вона 661 євро. У Болгарії ж - 312 євро.

Прірва у зарплатах українців і європейців була завжди

Однак надто гостро почали це відчувати останнім часом. Українці масово вирушили на заробітки, щоб звести кінці з кінцями і не померти з голоду. А тарифи в Україні прирівняли до європейських. Тому люди не мають звідки платити, бо ж зарплати не прирівняли... І навіть мізерне підвищення на пару сотень навряд чи врятує ситуацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, підвищення зарплат і пенсій з 1 грудня, кому і скільки "докинуть" на життя.

Як повідомляв Знай. ua, бюджет України майже порожній, такого не було 10 років поспіль: тривожна заява ексміністра.

Також Знай. ua писав, що соціальні виплати українським заробітчанам, допомога на дітей, житло, транспорт та інші пільги.