В американській пустелі штату Юта загадковим чином з'явився металевий Моноліт. Його помітили з повітря представники державних служб, коли рахували поголів'я диких тварин.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться в повідомленні Департаменту громадської безпеки штату.

Споруду висотою кілька метрів виявили абсолютно випадково. Так, 18 листопада співробітники повітряної служби Департаменту рахували поголів'я товсторогів з вертольота в південно-східній частині Юти, а потім помітили дивний об'єкт і приземлилися поруч.

За словами фахівців, це металевий моноліт, встановлений у гірську породу біля скель пустелі штату. Цей об'єкт у формі призми був кілька метрів заввишки і близько півметра завширшки. Варто відзначити, що знахідка нагадує моноліт з культового фільму "Космічна одіссея 2001 року" режисера Стенлі Кубрика.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

моноліт у пустелі, фото dpsnews.utah.gov
моноліт у пустелі, фото dpsnews.utah.gov

Департамент громадської безпеки не виявив жодних слідів і не надав його місце розташування.

"Встановлювати споруди або художні об'єкти без дозволу на державних землях, якими розпоряджається федеральний уряд – незаконно, незалежно від того, з якої ви планети", - передають чиновники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українські вчені знайшли зимівники козаків з давніми артефактами.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Закарпатті під замком виявили "таємну кімнату".

Також портал Знай.uа писав, що археологи натрапили на стародавній скарб, який може перевернути історію.