Українського громадського діяча, блогера та музиканта Михайла Орєшнікова затримали в Індонезії та видають на запит Російської Федерації.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомила колишня військовослужбовиця Юлія Толопа на своїй сторінці у Фейсбуці. За її словами, Михайла Орєшнікова було затримано Інтерполом 6 листопада 2020 в аеропорту Джакарта (Індонезія) на вимогу РФ.

Михайло Орєшніков, фото: facebook.com/valkirya24aydar
Михайло Орєшніков, фото: facebook.com/valkirya24aydar

"Українського громадського діяча, блогера та музиканта затримали в Індонезії та видають на запит Російської Федерації. 6 листопада 2020 громадянина України Михайла Орєшнікова на вимогу РФ затримав Інтерпол в аеропорту Джакарта (Індонезія). Друзі та колеги Михайла багаторазово звертались до МЗС України, але їхнього втручання у справу виявилось замало. Цими днями може відбутися екстрадиція Михайла до Росії. Справа набирає критичної ситуації.", - йдеться у повідомленні. Юлія Толопа

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Авторка поста зазначила, що Михайло Орєшніков колишній громадянин РФ та активний діяч антипутінського руху спротиву. У 2014 році відкрито виступав проти окупації Криму та інформував спільноту про злочини "зелених чоловічків" в Україні.

Скріншот: facebook.com/valkirya24aydar
Скріншот: facebook.com/valkirya24aydar

"За свої дії неодноразово був затриманий поліцією РФ та катований. Після погроз життю виїхав до України, де продовжував, як блогер, боротись з путінським режимом. Маючи українське коріння, у 2016 році Михайло отримав українське громадянство, а перед тим, згідно з законом, відмовився від громадянства РФ. В аеропорті Джакарта при затриманні у нього були вилучені українські документи, а в акті затримання і подальших документах його записали громадянином РФ.", - йдеться у повідомленні. Юлія Толопа

Зазначається, що затриманому було заборонено зв’язуватись з українським посольством. А перші тижні його тримали в окремій камері з обмеженням у будь-яких правах.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.