Фотографія 22-річного "кіборга" облетіла мало не всі західні ЗМІ. Ніхто не знав, що на ній зображений Петро Полицяк, який до останнього обороняв Донецький аеропорт.

Читайте Знай в Google News!

Батьки 22-річного хлопця, який після вибуху Донецького аеропорту потрапив у полон до клятих окупантів і був закатований ними до смерті, нещодавно отримали від держави 609 тисяч гривень і, виконуючи волю сина, купили на ці гроші квартиру для його сестер.

Про 22-річного бійця 80-ї аеромобільної бригади Пета Поліцяка у соцмережі написав його друг Олександр: "Мій побратим, кіборг "Чорний". Викололи очі, руки зв'язані ... Чому ніяке падло не вимагає довічного увязнення його вбивці?"

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Петро вантажив поранених товаришів в БТРи, прикривав їх, а сам повертався на бойові позиції. 20 січня, після героїчної 242-денної битви, аеропорт був підірваний. Терористи зробили це обманом: пообіцяли штабу АТО припинити вогонь і дати коридор для евакуації поранених і вбитих, а самі тим часом замінували перекриття першого поверху нового терміналу і підірвали його. Під уламками залишилися українські солдати. І мертві, і живі. Ті, кого не змогли витягти з-під завалів побратими, потрапили в полон, де їх чекали ще більші муки. Серед них був і Петро Полицяк…

Війна на Донбасі, фото з вільних джерел
Війна на Донбасі, фото з вільних джерел

У серпні 2014 року Петра Полицяка мобілізували. Після проходження учебки в Яворові Львівської області відправили на передову. Спочатку в Костянтинівку, потім-обороняти Донецький аеропорт.

"Ще коли був у учебці, відпустили додому на один день. Пам'ятаю, сказав мені: "Мамо, ви не хвилюйтеся за мене. Я зроблю все, щоб не пустити ворога на мирну територію, не дати йому грабувати наші будинки і гвалтувати наших дівчат. А що зі мною станеться? Навіть якщо пристрелять — не біда. Сестричкам дістанеться компенсація за мене. У будь-якому випадку, хоч живим, хоч мертвим, я вас не залишу", - пригадує згорьована мама слова сина.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, снайпер Путіна підло підстрелив героя, Україна в сльозах: "Такий молоденький".

Як повідомляв Знай.ua, путінські окупанти на Донбасі боязно "підібгали хвости", українські воїни насолоджуються міні-перемогою.

Також портал Знай.ua писав, українські воїни на Донбасі змусять тремтіти окупантів, але поки стріляють путінські найманці.