Україна успішно завершила переговори з Міжнародним валютним фондом щодо проєкту Державного бюджету на 2021 рік.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється в заяві Міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ і отримання чергового траншу", - йдеться в повідомленні.

МВФ, фото: кадр з відео
МВФ, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У Мінфіні зазначили, що було проведено консультації з експертами Фонду про можливості фінансування дефіциту та пріоритетних видатків бюджету у 2021 році. Загалом основний акцент переговорів, "стосувався формування спільного з МВФ бачення основних бюджетних показників - рамки доходів, витрат і дефіциту".

"В цілому, параметри бюджету - 2021 збігаються з оцінками фахівців фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці між Україною і МВФ", - заявили в Мінфіні.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду в червні схвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в рамках угоди Stand-by. Перший транш за новою програмою в розмірі 2,1 млрд дол. Україна отримала вже 12 червня.

МВФ, скріншот: YouTube
МВФ, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська розповіла про домашнє насильство: "Сама винна, говорила зайве"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська попередила українців про небезпеку, справа не в хворобах: "Може трапитися з кожним"

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.