Російська Федерація направила на тимчасово окуповану територію Донбасу черговий "гуманітарний" конвой — він став уже сотим за період конфлікту. "Традиційно", Росія порушила міжнародні норми і не надала можливості українському боку проконтролювати вантаж.

Читайте Знай в Google News!

Дві колони з 14 автомобілів рано вранці 26 листопада перетнули українсько-російський кордон через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган". Як і попередні, цей конвой Росія оформила в односторонньому порядку.

сепаратисти на Донбасі, фото: ТСН
сепаратисти на Донбасі, фото: ТСН

Російська сторона заявляє, що машини більшою частиною (аж до 50%) заповнені медичним обладнанням та медикаментами, але українська сторона не мала можливостей для повноцінного контролю і здійснювала лише загальний візуальний нагляд.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Оскільки переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження, без виконання контрольних функцій", - стверджують у ДПСУ.

Україна вже неодноразово висловлювала протест проти цієї практики, оскільки не має жодних приводів для довіри "гуманістичним" цілям Росії — можна цілком обґрунтовано припускати, що серед вантажу можуть ховати зброю та інші необхідні повстанцям ресурси.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у рік пологів фаворитки Путіна Кабаєвої головний акушер Росії купила нерухомість на 1 млрд.