Наприкінці листопаду воїн АТО Євгеній Шахник міг би святкувати свій день народження, але він вирішив стати на захист України і долучився до лав ЗСУ. Мужній чоловік загинув у серпні 2014 року, залишивши 13-річну доньку без батька. П'ять років потому вона написала лист-звернення до тата, у якому описала свою любов, вдячність і тугу.

Читайте Знай в Google News!


Текстом авторства Ольги Шахник поділилася 93-тя ОМБр "Холодний Яр", у якій служив загиблий, на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Війна на Донбасі забрала життя тисяч українців. Солдати і офіцери ЗСУ, добровольці та волонтери, а також місцеві жителі стали жертвами російської агресії. У переважної більшості з них залишилися живі родичі, які з особливим болем згадують близьких.

"Є рани, що не загоюються ніколи.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Це допис молодої дівчини на ім’я Ольга Шахник. Вона вітає з Днем народження свого батька – Євгена Шахника, командира взводу 93-ї ОМБр. Він загинув 29 серпня 2014 року в боях за Іловайськ. Тоді його доньці було 13 років", — розповідають на фб-сторінці з'єднання.

"З Днем Народження, Тато!

Я розповім вам історію, в якій немає хеппіенду. Завжди здається, що якби все неочікувано і жахливо не ставалось, є ще той маленький шанс, один з тисячі. В цей раз надія помилилась.

Я так і не навчилась говорити про це, але у мене ще ціла вічність попереду", — ділиться тугою вже доросла донька.

Упродовж років з дня смерті батька вона продовжувала писати йому листи, які вже йому не довелося прочитати. Наведемо окремі уривки з них.

"Я б хотіла прожити з тобою в одному світі десятки років, сотні днів і тисячі хвилин. Я би хотіла завжди піднімати слухавку, коли ти дзвониш, і записувати довгі голосові повідомлення о першій ночі, коли страшно. Я би хотіла, щоб ти побачив мене і зрозумів частиною чого ти став. Якби ти знав", — йде мова у одному з них.

"Я закриваю очі і хочу побачити тебе. Там тільки засвічені плівки. Там суцільне щастя, от тільки наших облич не видно. Ні мого, ні твого. Я хочу відео в HD якості”, — пише дівчина в іншому.

У своєму досить розлогому пості донька героя намагається коротко викласти життя свого батька: уродженця Дніпропетровська, програміста і людини, яка дуже багато робила для своєї сім'ї і зокрема до малої Олі. Але коли виникла необхідність стати на захист батьківщини, він рішуче залишив попереднє життя і відправився виконувати обов'язок.

"Я пам'ятаю тата поряд постійно. В подорожах, вдома, коли ми дивилась фільми разом, на кухні, коли він готував деруни.

Коли я не могла заснути, то спитала тата, про що мені думати. Він відповів, думай про пінгвінів. Часто про них думаю тепер", — лише окремі приклад чуйності тата, який завжди був готовий захистити і підтримати донечку.

"Я любила і люблю зараз свого тата.

Я хочу, щоб ви знали, хто він був.

Він любив те, що робив, багато посміхався, дивився фільми з Джекі Чаном і Залізною Людиною, вмів керувати човном з мотором, слухав класну музику і міцно обіймався.

Тато, дякую за твоє неймовірне життя.

І за моє. З Днем Народження!" — закінчила свій пост Шахник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі підірвалися українські захисники з лав ЗСУ: один загинув, трьох поранено

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати.