Сьогодні в Україні у День святого Миколая прийнято дарувати дітям та дорослим подарунки. Можна купити дорогий/недорогий презент або зробити щось своїми руками. Візьміть на озброєння цікаві ідеї подарунків. Дізнайтеся: що дарують батькам, дівчині, хлопцю, коханому чоловікові? Кладуть дівчинці чи хлопчику під подушку? Які подарунки варто обрати подрузі, колегам, дружині, чоловікові? Пропонуємо цікаві варіанти подарунків для дітей та дорослих.

Кому що подарувати та коли поздоровляти?

Останнім часом Україна усе більше шанує православні свята. І в День святого Миколая християни йдуть на літургію, моляться святому, шанують його, роздають милостиню. У деяких церквах сотні людей приносять подарунки, які потім передаються у дитячі будинки, соціально-реабілітаційні установи, одиноким літнім людям.

Найчастіше у якості цих подарунків виступають всілякі солодощі, засоби особистої гігієни, одяг, іграшки. А також овочі або фрукти, продукти харчування тривалого зберігання. Такі благодійні акції проводяться у Києві, Львові, Одесі та інших містах країни.

Вони спрямовані на те, щоб допомогти малозабезпеченим. Ціна подарунків може бути різноманітною. Усе залежить від ваших благих помислів та можливостей. Головне - зробити це милосердне приношення від душі.

У 2020 році свято Миколая припадає на суботу. Воно відзначається щорічно в Україні напередодні Нового року, 19 грудня. Святого здавна вважають цілителем і помічником православних. І досить часто миряни звертаються до Угодника із молитвами.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Але сьогодні ми будемо говорити про подарунки. Ви можете навіть скласти для себе своєрідний графік «що кому подарувати»? До речі, ця традиція пов'язана із давньою легендою про 3-х сестер. Вони були жебрачками, без приданого. Мріяли про те, щоб вийти заміж. Але як же без приданого? І святий почув їхні благання, став приносити їм шматочки золота.

Згодом подарунки стали дарувати від імені святого Миколая, щоб діти вірили в дива. Потім традиція дарувати подарунки поширилася і на дорослих. І нині люди обирають оригінальні подарунки.

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

Ховають їх у ніч із 18-го на 19-те число під подушку. А дітям розповідають, що святий приносить подарунки тільки слухняним. У іншому випадку під подушкою будуть лежати різки.

Що класти дітям під подушку?

У дитячому садку та школі дітей також вітають зі святом. У цей день до них приходить переодягнений святий Миколай із подарунками. Найчастіше це якісь солодощі: цукерки, печиво. За бажанням батьків можуть бути і певні набори.

Найменші часто отримують у подарунок від батьків, бабусь та дідусів іграшку. 3-річному-4-річному малюку можна подарувати набір для творчості, який сприятиме розвитку творчих здібностей.

Це можуть бути комплекти для малювання, набори-розкопки залишків динозаврів. Для дітей старшого віку - наукові експерименти або креативні заготовки для виготовлення будинку, побудови фабрики, гаража, заводу.

Можна подарувати конструктор. Тим паче, що й вибір їх сьогодні надзвичайно широкий. І обрати недорогі варіанти - невеликі комплекти. Або купити крутіші, більш дорогі набори, залежно від своїх можливостей.

Тим паче, що сьогодні можна зробити усе онлайн - із швидкою доставкою. І не потрібно буде йти до магазину, витрачати час на вибір подарунка. Чудовий вибір - пазли для дітей у залежності від віку.

Можна подарувати матеріали для ліплення. Вони також сприятимуть розвитку дитини, її моторики, фантазії. Це майстерність є захоплюючим різновидом розвиваючого подарунка для дитячої творчості.

Не забудьте, що у нас в Україні прийнято писати листи святому, тому можете запропонувати дитині написати або намалювати, що вона хоче отримати в подарунок. Буває, звичайно, у деяких дітей виникають захмарні побажання.

Тоді поясніть дитині, що у святого дуже багато дітей по всьому світу. І йому буде важко принести під подушку, наприклад, комп'ютер. Адже деякі діти замовляють гіроскутер, ноутбук, планшет або айфон. А у батьків немає такої можливості, тому із сучасними дітьми щодо листів може ще й виникнути казус.

Ну, а якщо ваша дитина хоче тваринку: котика, собачку, хом'ячка чи папужку, тоді ви можете допомогти втілити її мрію. Такий живий подарунок стане для дитини справжнім сюрпризом.

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

Як варіант - спортивне приладдя. Якщо дитина рухлива, можна подарувати м'ячик, скакалку, баскетбольне кільце або боксерську грушу із рукавичками. Ще одна ідея дитячих подарунків - чарівні фокуси.

Сьогодні є набори із несподіваними ефектами. Такий цікавий подарунок - це також можливість підготувати номер до Нового року для виступу перед батьками, друзями і близькими. До речі, а що ж подарувати нашим рідним батькам?

Які подарунки обирати батькам?

Пропонуємо найкращі ідеї подарунків рідним:

  • Фотоальбом - можна купити готовий або зробити своїми руками. І вкласти у нього кілька сімейних фото.
  • Екстравагантний букет із коньяку або шампанського, цукерок або із продуктовим набором.
  • Набір келихів або чашок.
  • Кава, чай для тих, хто любить практичність.
  • Сувеніри для любителів дрібничок. Наприклад, топіарий - дерево для фінансового благополуччя та щастя в домі.
  • Теплі шкарпетки, плед, светр або рукавички, шарфик - то, що зігріє у холоди.
  • Для спортивних батьків підійде туристичне спорядження, спортивний аксесуар або абонемент до фітнес-клубу.
  • Книга, щоденник, блокнот чи електронна книга.
  • Окуляри або чохол для окулярів.
  • Контейнер для ланчу.

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

Можна, звичайно ж, подарувати і квитки до театр або кінотеатр. Але у зв'язку із пандемією коронавіруса на вихідних вони закриті. Зважаючи на це, можна взяти квитки на виставу або показ фільму в будні дні, коли зали працюють.

Що подарувати начальниці, колегам?

Якщо у вас на роботі прийнято вітати колег, презентувати подарунки шефу, тоді пропонуємо цікаві ідеї подарунків для них:

  • Солодкі шоколадні набори.
  • Ексклюзивний алкоголь.
  • Гаманець Портмоне.
  • Аромолампа для відновлення душевної рівноваги після робочих буднів.
  • Оригінальна стильна прикраса.
  • Пряні аромати.
  • Східний оригінальний посуд.
  • Настінний годинник.
  • Брендовий парфум.
  • Лампа, що імітує схід сонця.
  • Сувенір-фонтан.
  • Гламурний аксесуар.

При виборі подарунка не забувайте про переваги тієї людини, якій будете адресувати подарунок. Відмінна ідея - замовити на роботу для колег великий сет суш або піцу з доставкою.

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

Які подарунки піднести коханим?

Кохання, емоції, пристрасті... Як же без наших коханих? Їм обов'язково щось варто подарувати! Тут представлені як чоловічі, так і жіночі подарунки. Не забувайте про солодощі - цукерки та випічку. Адже не тільки жінки, а й багато чоловіків - ті ще ласуни.

Коханій можна подарувати сертифікат на відвідування процедури у SPA-салоні. Наприклад, сольовий пілінг, шоколадне обгортання або обгортання морськими водоростями. Відвідування косметолога для дівчини чи жінки - це завжди приємний «захід».

Коханій можна подарувати і гарний банний рушник або халат, набір для тіла або душа. Чи сертифікат на відвідування магазину, щоб вона сама могла обрати собі щось найбільш відповідне.

У якості подарунка підійдуть також стильні прикраси або унікальні ювелірні вироби. Можна вибрати еротичні аромати, тайський масаж або що-небудь таке, що розслабить і порадує. Наприклад, похід в сауну, басейн. Авантюристам-мандрівникам підійде набір смачного японського чаю.

Можна купити набір подарунка-сувеніра іншої країни. Припустимо, брелок у вигляді Ейфелевої вежі або масляну лампу із Південної Дакоти, зроблену у вигляді гори Рашмор і т.д. Влаштувати романтичний уїк-енд або відправитися у невелику подорож.

Для людей азартних - участь у квесті. Такий варіант подарунка підійде як для хлопця, так і дівчини. Тим, хто не уявляє свого життя без книг, обов'язково варто подарувати цікавий роман чи детектив у залежності від уподобань людини. Тим, хто живе музикою, піднести не банальний подарунок, а щось оригінальне.

Наприклад, замовити його портретну статуетку із гітарою в руках або іншим музичним інструментом, на якому людина грає. Подарувати флешку, попередньо записавши на неї ряд пісень.

Якщо людина, якій ви готуєте сюрприз, любить відпочивати, їй можна подарувати пляжну колонку або JBL, які зручно брати із собою. Або обрати для подарунка гарну папку для зберігання нот або інших потрібних файлів.

Квитки до театру, кінотеатру підійдуть для людей різного віку. Такі подарунки будуть викликають яскраві позитивні емоції. Можна подарувати невеликий переносний столик, щоб влаштовувати романтичні вечері на ньому.

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

У якості теплого потрібного подарунка підійде стильна шапка, шарф або рукавички, халат. Якщо ви не любите матеріальні презенти, обирайте подарунки-враження: екстремальне водіння, екскурсія на джипі, політ на параплані, катання на квадроциклах, політ у аеротрубі, майстер-клас із виготовлення або приготування чого-небудь тощо.

Якими можуть бути передноворічні прикольні подарунки?

Для тих, хто любить усілякі приколи, гумор, жарти, сміх, пропонуємо варіанти прикольних подарунків. Можна купити щось недороге або зробити своїми руками.

У інтернет-магазинах у продажу сьогодні є прикольні шкарпетки «Лапи сірого кота» і навіть «Копита Бика», що символізують тварина, яке вступить у 2021году у свої права. Крім шкарпеток, - прикольні фартухи.

Можна подарувати каску із кріпленнями для напоїв - камуфляжну, пивну. До числа прикольних креативних подарунків відноситься «вимірювач кохання», м'який молоток із написом «Шеф» або «Начальник тут я!».

До речі, жартівливе вимір любові визначає рівень почуттів швидкістю руху рідини по спіралі. Перевірте ваші відносини з допомогою індикатора любові - можливо, в кожному жарті є частка правди.

Для тата, хлопчика або хлопця можна приготувати прикольний подарунок своїми руками. Ви можете переглянути майстер-клас. І зробити «картоплю фрі» із записками-побажаннями або коробочку-костюмчик із секретами.

Сподіваємося, ви знайшли варіанти переваг, відповідно смакам ваших рідних, близьких, колег. Бажаємо гарного доброго свята! Не забувайте про милосердя. Діліться із незаможними. І нехай у вашому домі завжди панує достаток!

Фото, картинки

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels
День святого Миколая 2020: що подарувати, фото - Рexels

Відео