У Міністерстві охорони здоров'я України порадили спускатися і підійматися сходами багатоповерхівок бодай один раз щодня заради підтримання своєї фізичної форми та здоров'я.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна інформація з'явилася на фейсбук-сторінці МОЗ.

"Усі ми, люди з багатоповерхових будинків, звикли, що є ліфт. Звикли часом настільки, що коли ліфт не працює, не кожен з легкістю знайде сходи у своєму під'їзді. А як щодо того, аби спускатися і підніматися сходами бодай один раз щодня? Це шалено корисна фізична вправа. Вона не потребує жодного обладнання, але витрачає в 8-10 разів більше вашої енергії у порівнянні з людиною у стані спокою.", - йдеться у повідомленні. МОЗ

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube
Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Водночас у МОЗ назвали переваги такого щоденного навантаження для мешканців багатоповерхівок. Згідно з інформацією міністерства, окрім шанобливих поглядів сусідів, людина буде краще почуватися завдяки підвищенню рівня ендорфінів та стане здоровішою.

"Що вам дасть звичка ходити сходами, окрім шанобливих поглядів сусідів? Змусить ваш організм виділяти більше ендорфінів, тому не дивуйтеся гарному самопочуттю та настрою. Зробить ваше серце здоровішим, оскільки знижує артеріальний тиск та рівень цукру в крові. Зміцнить м’язи, адже при сходженні сходами ви відштовхуєтеся всім тілом і особливо зміцнюєте свої ікри, стегна й навіть м'язи живота. Зробить вас більш витривалими (чим вищий ваш поверх, тим краще кардіо!). Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує всім дорослим рухатися активно не менше 30 хвилин на день. Чом би не включити прогулянку сходами у щоденну 30-хвилинку?). Долучайся до марафону здорових звичок #ЗдороваУкраїна і роби разом із нами щодня маленькі кроки для свого здоров'я.", - йдеться у повідомленні. МОЗ

Скріншот: facebook.com/moz.ukr
Скріншот: facebook.com/moz.ukr

Українці, звісно, не змогли мовчки пройти повз такі поради МОЗ:

"В зимовому одязі, з віолончеллю та сумкою з нотами і продуктами. Ага, вже почала розбіг."

"Пропоную вам, шановні, щодня пробігатися сходами на 21-22 поверх столичної багатоповерхівки. Тоді поговоримо і на вас подивимося. Ви би краще б так бігали, щоб медична система була готова до другої хвилі пандемії, щоб були безкоштовні тести для українців, щоб в кожній лікарні був кисень, ліжкомісця і все необхідне для хворих на коронавірус."

"Місячник ідіотизму Міністерства охорони здоров'я триває. Це незрозуміла істота, яка то воду літрами п'є, то в зеленій піжамі позує, - мабуть, символ нашого прекрасного здорового щасливого життя?"

"А при чому тут Китайська панда до здоров'я українців! ? Хто придумав цю маячню з кігтями самі бігайте зі своїм преЗЕдентом - розпухли вже все там, що щоки на плечах лежать. Ви ж з машин не вилазите і цілими днями по кабінетах сидите!"

"Пити теплу воду і побільше рухатися це ми і без сопливих моз знаємо ..ви краще медицину забезпечте всім необхідним...!!"

"А я то думаю, чому у нас ліфт 4й місяць не працює, а воно виявляється МОЗ про нас піклується і особливо про жінку з 9-го поверху після інсульту."

Коментарі, скріншот: facebook.com/moz.ukr
Коментарі, скріншот: facebook.com/moz.ukr

Коментарі, скріншот: facebook.com/moz.ukr
Коментарі, скріншот: facebook.com/moz.ukr

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська розповіла про домашнє насильство: "Сама винна, говорила зайве"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська попередила українців про небезпеку, справа не в хворобах: "Може трапитися з кожним"

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.