Міністр соціальної політики Марина Лазебна в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу" Право на владу " 26 листопада розповіла про те, які підвищення пенсій очікують українців.

Читайте Знай в Google News!

Вона розповіла, що в уряді обговорювали проект бюджету і Лазебна зізнається, що хотіла б більше грошей для соціальних програм, ініціатив, але "є об'єктивна реальність".

"Потрібно балансувати і мати тверезу голову, як це правильно зробити. Але між тим, незважаючи на те, що зараз люди схвильовані, криза, люди не мають впевненості в завтрашньому дні, бюджет на 2021 рік не передбачає зниження жодної соціальної виплати. По-друге, прожитковий мінімум зростає", - стверджує вона.

Лазебна заявила, що з 1 січня підвищиться пенсія для осіб, які досягли 65 років і мають повний трудовий стаж — піднімуть пенсію на 400 гривень. Саме так підвищуються законні базові стандарти.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також міністр розповіла, що в липні буде програма для 75-річних підвищення пенсій, а 80-річні пенсіонери отримуватимуть по 500 гривень. Вона відповіла на запитання із залу про правдивість відомостей про зменшення пенсійного фонду на 8 мільярдів у бюджеті на 2021 рік.

Лазебна розповіла, що на час пандемії цей фонд було прийнято рішення збільшити, проте в бюджеті на 2021 рік порадившись з міністром фінансів було прийнято рішення закласти меншу суму. Вона підкреслила, що це ніяк не вплине на виплату пенсій і вони будуть вчасно і в повному обсязі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, пенсіонери отримають 400 гривень, Марина Лазебна розповіла, кому пощастить вже в грудні.

Як повідомляв Знай. ua, виплати пенсій у грудні, Марина Лазебна розповіла про ситуацію з грошима.

Також Знай. ua писав, що Лазебна пояснила, що буде з пенсіонерами та пільговиками на час карантину.