В Україні перенесли обіцяне підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тисяч. Тепер воно відбудеться не в липні, а в грудні 2021 року.

Читайте Знай в Google News!

Заяву про підвищення мінімальної заробітної плати зробив глава Мінфіну Сергій Марченко в ефірі ток-шоу Право на владу на 1+1.

" це пояснюється тим, що у нас відбуваються шокові вливання в економіку, які впливають на інфляцію. Ми подискутували з нашими партнерами і зрозуміли, що нам дійсно краще відкласти до кінця року. 1 грудня є більш оптимальним терміном для введення мінімальної зарплати на рівні 6500 гривень", - пояснив міністр.

Марченко розповів, що дане рішення прийняли після консультацій з міжнародними інституціями.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Так, мінімальна заробітна плата повинна була зрости в липні 2021 року, але тепер це відбудеться не раніше грудня наступного року.

Кабінет Міністрів України зупинив до 31 грудня 2021 року дію постанови Уряду №822 від 10 липня 2019 року, якою передбачається поетапне зростання зарплат вчителів до 4 прожиткових мінімумів.

"зупинити до 31 грудня 2021 року дію постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 822", - йдеться у рішенні Кабміну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, бюджет України майже порожній, такого не було 10 років поспіль, тривожна Заява екс-міністра.

Як повідомляв Знай. ua, як зарплата впливає на пенсію, рахуємо свої доходи за інструкцією від Пенсійного фонду.

Також Знай. ua писав, що Українців залишили голими і босими, чому про підвищення можна забути.