Український політолог, правозахисник і громадський діяч, а також політичний аналітик і блогер Михайло Чаплига розповів про фонд боротьби з коронавірусом.

Він згадав радника голови офісу президента Ігоря Уманського, який розповів, що зробили з грошима з цього фонду.

Про це Михайло Чаплига повідомляє на своєму каналі в YouTube.

"Він розповів, що весь фонд був практично розкрадений, тому що свого часу парламент дозволив Укравтодору брати під державні гарантії кредити. Ми будемо погашати ці кредити нашими кредитами з наших кишень. Дороги будувати треба, але потрібно це робити грамотно і на цьому на красти", - стверджує Михайло Чаплига.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За його словами, більшість компаній самостійно нічого не будують, вони віддають підрядникам з певним дисконтом. Як виявилося, розмір дисконту точно збігається з розміром цього коронавірусного фонду.

Читайте Знай в Google News!

"Наш шановний президент у всьому ворогами бачить ФОПів, ту дрібницю, які дають максимум 3%. Навіть якщо змусити їх заплатити все, що вони тільки можуть, максимум вони дадуть 6%. Воно того варте? Ці люди платять свої гроші за медицину, за своє старше покоління, вони не сидять на соціальних шиях у держави, вони створюють додаткові робочі місця. Може замість того, щоб допомагати, їм потрібно просто не заважати?",- задався питанням Чаплига.

Скріншот до відео з каналу Михайла Чаплиги в YouTube
Скріншот до відео з каналу Михайла Чаплиги в YouTube

Михайло Чаплига підкреслив, що страшно бачити, як ці гроші застосовуються не в тій області, а просто "закочуються в асфальт". За словами політолога, після цього українська влада каже, що нібито ніякого фонду не було.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Коли ми бачимо цифри, мільярди, які втупую закочуються в асфальт, змиваються, крадуться з бюджету, а потім нам в обличчя сміються і кажуть: "Ніяких фондів таких не було". Чи не виглядає блюзнірством заклики чинної влади починати шмонати кожного громадянина, якщо у нього в кишені є якихось зайвих 100 доларів", - стверджує Михайло Чаплига.

Нагадаємо, що політолог Михайло Чаплига розкритикував українську владу за введення карантину вихідного дня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Михайло Чаплига пояснив, чи будуть українці отримувати пенсії в майбутньому.

Також "Знай.ua" писав, що блогер Михайло Чаплига висловив свою думку щодо бюджету на наступний рік.