Пандемія завдасть сильнішого удару економіці України, ніж очікували аналітики.

Читайте Знай в Google News!

Про це з посиланням на звіт аналітиків впливового американського банківського холдингу J.P. Morgan повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з експертними припущеннями, економічний спад в Україні сягне рівня 4,7% у 2020 році при інфляції до кінця року на рівні 4%. Підставою для зміни оцінки стало збільшення кількості інфікованих на коронавірусну хворобу COVID-19.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Наступного року зростання економіки очікується на рівні 6% при інфляції наприкінці року на рівні 5,2%.

Карантин в Україні, фото: кадр з відео
Карантин в Україні, фото: кадр з відео

Ще на початку осені аналітики J.P. Morgan оцінювали падіння економіки України цього року в 4% із відновленням наступного на 6% і профіцитом поточного рахунку цього і наступного року на рівні відповідно 5,7% ВВП і 1,5% ВВП.

За цим прогнозом України має продовжити працювати з МВФ вже у першому кварталі 2021 року для очікуваної виплати у розмірі 700 мільйонів американських доларів у другому кварталі після досягнення конкретного прогресу щодо бюджету на 2021 рік і врегулювання ситуації навколо рішення Конституційного Суду про скасування електронного декларування. Аналітики оцінюють очікувані надходження від МВФ у 2021 році у розмірі 1,4 мільярда американських доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Міністерство економіки та Уряд в цілому не надають бізнесу жодної підтримки, щоб пережити коронакризу - експерт.

Як повідомляв портал Знай.ua, Карантин вихідного дня: Шмигаль жорстко відповів незадоволеним, "Навіть в коридорі не покладуть".

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.


,