Сучасна українська держава, як і будь-яка інша правова країна, не може повноцінно і ефективно функціонувати без прокуратури.

Саме прокурорські співробітники контролюють виконання прав наших співгромадян, надають підтримку в складних ситуаціях і ведуть справи щодо осіб, які порушили закон.

Прокуратура - один з головних інститутів України, а його співробітники - одні з стовпів державної системи. Природно, що у них є своє професійне свято, який широко відзначається в багатьох сім'ях нашої країни.

У цьому матеріалі ми розповімо про історію свята День прокуратури України і поділимося кращими варіантами для урочистого привітання російською та українською мовами.

Історія свята: коли відзначають

День прокуратуры: джерело: YouTube
День прокуратуры: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

День прокуратури України був започаткований 2 листопада 2000 року. Тоді відповідне рішення прийняв другий президент Леонід Кучма. Згідно з його указом, професійне свято прокурорські працівники отримали можливість відзначати щороку 1 грудня.

На території нашої країни історія правових відносин зародилася ще в першому тисячолітті до нашої ери. За часів існування держави скіфів вже існували норми царського права, які неухильно виконувалися усіма скіфами.

Перші елементи права в його сучасному вигляді почали застосовуватися на території нашої країни в V столітті до нашої ери. Вже тоді на землях південної України почали працювати перші прокурори, які прибули з античних міст-полісів, які мали великі колонії на наших землях.

За часів Київської Русі зародилася українська і слов'янська норми права. З'явилися норми адміністративного поділу, створена система оподаткування. Також Ярослав Мудрий і його нащадки створили власні системи кримінального, сімейного та фінансового права.

Розвиток правової думки продовжилося за часів правління Речі Посполитої, а після - із зародженням Козацької держави, коли був створений Український трибунал і з'явилися перші вітчизняні прокурори.

Модель роботи прокуратури в якості наглядового та контрольного органу була введена в Україні за часів Російської імперії, керівники якої перейняли французький досвід.

Офіційно прокуратура самостійної української держави з'явилася в 1917 році, коли Українська народна республіка заснувала новий орган - Прокураторія, а після Центральна рада прийняла Закон Про заснування прокурорського нагляду.

У роки існування Радянського Союзу прововой інститути в нашій країні розвивалися в рамках соціалістичного права, а держава зуміла створити ефективну систему підготовки і роботи для державних слідчих і обвинувачів.

Поздоровлення в прозі для прокурорських працівників: душевні варіанти російською та українською мовами

День прокуратуры: джерело: YouTube
День прокуратуры: джерело: YouTube

З нагоди професійного свята можна і потрібно вітати і проза - кращий варіант для сучасного прокурора.

Вітання з їх днем ​​необхідно відправляти всім працівникам прокуратури - як і минулим, так і нинішнім. Приємні слова можна відправити СМС, електронною поштою або в будь-якому месенджері.

Поздравления на русском

Доблестные стражи порядка! От всего сердца поздравляю вас с Днём работника прокуратуры! Закон — ваш помощник и наставник, по которому вы защищаете государство от бандитизма, коррупции и несправедливости. Пускай в ваших семья царит благополучие, счастье и любовь, а родные помогают вам справится с усталостью от работы, даря тепло и улыбки.
***

Поздравляю с Днём работников прокуратуры Украины и хочу пожелать убеждённости в своих рассуждениях, уверенности в своих обвинениях, смелости в своих решениях, настойчивости в своих стремлениях, успеха в своих начинаниях. Пусть истина будет на твоей стороне, а кроме неё и удача. И, несмотря на беспокойную и столь нелёгкую деятельность, пусть жизнь твоя всё же будет благополучной, счастливой и разнообразной.
***
Ты стоишь на страже интересов отечественных законов и следишь за тем, чтобы все в нашей стране было справедливо и честно. В твой профессиональный праздник — День работников прокуратуры Украины хочу пожелать, чтобы ты всегда был справедлив, мудр, честен в первую очередь перед собой и, конечно, простого человеческого счастья и здоровья. Будь счастлив, будь любим, будь мудр!
***

Поздоровлення українською мовою

Нехай щасливо проходить життя, нехай робота робиться легко і з задоволенням. Які б люди не попадалися на шляху - нехай любов і турбота переважають над байдужістю до людської долі. З Днем працівника прокуратури!
***

Сердечно вітаємо вас із професійним святом - Днем працівника прокуратури України!
Ви відповідально і професійно виконуєте свій службовий обов'язок, достойно вирішуєте поставлені завдання, стоїте на сторожі Закону та правопорядку, забезпечуєте стабільність і надійний захист інтересів суспільства і держави. Бажаємо вам доброго здоров'я, успіхів у Вашій складній справі, благополуччя в благородному служінні Батьківщині!
***

Сьогодні в нашій країні відзначається День працівників Прокуратури. Ми раді привітати всіх співробітників Прокуратури з цим святом. Ми поважаємо Вас і цінуємо Вашу працю. Адже Ви - наші правозахисники, наші помічники, що вирішують найскладніші ситуації. Прийміть наші слова подяки і побажання миру, добра, гармонії, благополуччя Вам і Вашим близьким.
***

Щиро вітаємо всіх працівників Прокуратури зі святом!
Ви здійснюєте чесний, справедливий і принциповий нагляд і захищаєте Україну від недобросовісних, не добропорядних, що порушують закон громадян, а також самих українців від несправедливості держави, яка теж інколи трапляється. Ви служите Закону, свято охороняючи і оберігаючи його. Бажаємо всім працівникам прокуратури, службовцям закону, міцного здоров'я на довгі роки, благополуччя і сил, які дозволять і в майбутньому безстрашно, терпляче, успішно захищати інтереси громадян, суспільства і держави!