Як люди хворіють на COVID-19? Це питання цікавить багатьох українців, які ще не стикались із небезпечною недугою. Адже судячи зі статистики, ще тисячі, а то й мільйони людей зустрінуться віч на віч з коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

Лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров розповів у телеграм-каналі "Коронавірус інфо" про те, як протікає коронавірусна хвороба у пацієнтів з важким перебігом, що вони відчувають у разі різкого погіршення стану.

"Буквально вчора пацієнт 52-54 років, скоріше за все це був епізод, я якраз був у палаті, епізод тромбоемболії мілких гілок, тобто на рівні сатурації 90-92 у нього раптом сатурація знизилась до 48, синє обличчя, сині руки, сині губи, у пацієнта починається паніка, частота дихання 60-70, пацієнт у паніці зриває з себе маску", - каже лікар.

Коронавірус, скріншот з youtube
Коронавірус, скріншот з youtube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

І зауважує, що в цей момент дуже важливо, щоб лікар був поруч із пацієнтом, тобто змінюються параментри вентиляції, вводяться коагулянти.

Як лікують пацієнтів з коронавірусом у Києві, фото: Telegram
Як лікують пацієнтів з коронавірусом у Києві, фото: Telegram

Свого пацієнта лікар зміг заспокоїти і вже за 10-15 хвилин рівень сатурації вирівнявся до 90%. Але, мабуть, коли людина перебуває у свідомості, катастрофісна нестача кисню - це дуже страшно...

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, всесвітній антирекорд Сovid-19: несамовита хвороба знищує людство.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.